Barracuda Web Application Firewall uitgebreid met nieuwe beveiligingslaag

Barracuda Web Application Firewall uitgebreid met nieuwe beveiligingslaag

Barracuda Web Application Firewall uitgebreid met nieuwe beveiligingslaag

18-10-2012

Barracuda Web Application Firewall uitgebreid met nieuwe beveiligingslaag


Barracuda Networks, leverancier van oplossingen voor ICT-beveiliging, netwerken en databescherming, introduceert nieuwe beveiligingsfuncties voor de Barracuda Web Application Firewall.

Deze functies bieden bescherming tegen nieuwe bedreigingen en aanvalsstrategieën zoals botnets en gedistribueerde denial of service (DDos)-aanvallen op applicaties. Ondanks alle inspanningen van de ICT-branche en recente rechtszaken tegen cybercriminelen blijft het internet geplaagd worden door bedreigingen die online services proberen te verstoren. In de meeste gevallen gaat het om gedistribueerde denial of service-aanvallen die afkomstig zijn uit verschillende geografische regio’s en gebruikmaken van botnets.

De nieuwe beveiligingsfuncties zijn beschikbaar in firmware-versie 7.7 van de Barracuda Web Application Firewall. Deze functies maken gebruik van de in het hardwareplatform aanwezige mogelijkheden voor de beveiliging en beheer van het netwerkverkeer, aldus de leverancier.

De Barracuda Web Application Firewall stelt beheerders in staat om de toegang tot internettoepassingen toe te staan of te weigeren op basis van de IP-reputatie van de cliënt waarmee toegang wordt gezocht. Dit wordt bepaald aan de hand van uiteenlopende kenmerken, zoals de geografische locatie van de client en of er toegang wordt gezocht via een anonieme proxy-server.

De tweede beveiligingslaag bepaalt aan de hand van de snelheid van het gegevensverkeer of een client al dan niet toegang tot een dienst mag krijgen. Op deze manier kunnen beheerders het netwerkverkeer op prioriteit indelen en de beveiliging versterken. Firmware-versie 7.7 van de Barracuda Web Application Firewall biedt daarnaast nieuwe beheermogelijkheden.

De nieuwe firmware maakt gebruik van gedeelde beleidsregels, waarmee de beveiliging van bedrijfskritische systemen wordt uitgebreid naar alle applicaties. De firewall kan daarmee worden ingezet binnen een brede reeks van gescheiden netwerken om bescherming te bieden tegen geavanceerde bedreigingen, zoals Cross Site Request Forgery (CSRF) en vervuiling van http-parameters.

Firmware-versie 7.7 van de Barracuda Web Application Firewall biedt ondersteuning voor het exporteren van logbestanden op basis van het standaard Syslog-protocol. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van logbestanden in aangepast formaat voor integratie met Security Information and Event Management (SIEM)-tools zoals HP ArcSight en Splunk. Deze laatste is een nieuwe functie binnen de Barracuda Web Application Firewall die beheerders toegang biedt rapporten en grafieken waarmee zij de gegevens uit logbestanden kunnen visualiseren. Deze toepassing is per direct verkrijgbaar via het klantenportaal van Barracuda Networks en http://www.splunk.com/.

Prijzen en beschikbaarheid
Firmware-versie 7.7 van de Barracuda Web Application Firewall is per direct en zonder aanvullende kosten verkrijgbaar voor bestaande klanten met een actief Energize Update-abonnement. De prijzen voor de Barracuda Web Application Firewall variëren van 5.399 euro tot 75.449 euro, al naar gelang het model. Er worden geen extra kosten per gebruiker in rekening gebracht. De prijzen en beschikbaarheid verschillen per regio.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security