Redactie - 26 oktober 2012

IGEL en genua beveiligen thuiswerkplekken


Door de vraag naar veilige thuiswerkplekken, bieden IGEL Technology en de Duitse IT-beveiligingsexpert genua nu een VPN-oplossing voor de externe toegang tot IT-middelen waarbij de authenticatie plaatsvindt met behulp van smartcards.

In combinatie met de mobiele beveiligingsoplossing genucard voldoen IGEL Universal Desktop thin clients aan de hoogste vertrouwelijkheidsnormen die bijvoorbeeld gelden in de publieke sector, zoals VS-NfD, NAVO Restricted en Restreint UE. Daarnaast is het beveiligingsniveau voor remote beheer van de thin clients nu sterk verhoogd, doordat de standaard meegeleverde Universal Management Suite(UMS) genucard ondersteunt.

IGEL biedt security out-of-the-box IGEL thin clients zijn standaard voorzien van een uitgebreid pakket aan beveiligingsfuncties. Zo zorgt de op IGEL Linux of Windows Embedded gebaseerde firmware voor een omgeving waar virussen geen kans hebben. Het ontbreken van een harde schijf draagt eveneens bij tot extra beveiliging en voorkomt malware. De firmware ondersteunt bovendien de meeste beveiligingsstandaarden, protocollen en diverse VPN-clients. Daarnaast ondersteunt de firmware het remote beheer met de gratis meegeleverde Universal Management Suite dat verloopt via een certificaat-gebaseerde SSL-versleutelde verbinding. Dankzij de ingebouwde smartcardlezer en optionele smartcardlezers van derde partijen ondersteunen IGEL Universal Desktops thin clients een breed scala aan authenticatie- en Single Sign-On-oplossingen via het RDP/RemoteFX- en ICA/HDX-protocol. Zelfs fysiek zijn thin clients te beveiligen tegen diefstal, dankzij opties zoals een Kensington-slot, een VESA-steun of een anti-diefstal USB-poort in de connectiviteitsvoet.

Dankzij een geïntegreerde firewall die de verbinding beveiligt, maakt genucard beveiligde VPN-datacommunicatie mogelijk via DSL, ISDN, UMTS en WLAN. Authenticatie en key handling zijn eenvoudig mogelijk met een smartcard. Naast alle eerdergenoemde voordelen voor beveiliging, dragen IGEL’s oplossingen bij tot lage supportkosten en zijn ze zeer milieuvriendelijkheid dankzij de lage warmteafgifte en laag stroomverbruik.

genucard kan worden gebruikt met de volgende IGEL-modellen: IGEL UD2, UD2-LX MultiMedia, UD3, UD5 en UD9 voorzien van het IGEL Linux-besturingssysteem (LX).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!