Redactie - 05 november 2012

Cisco en Citrix breiden samenwerking uit rond netwerken, cloud en mobility

 Cisco en Citrix gaan hun samenwerking op het gebied van desktopvirtualisatie verder uitbreiden op drie strategische vlakken: cloud-netwerken, cloud orchestration en mobiele werkstijlen.

De samenwerking bestaat uit een aanzienlijke gezamenlijke investering in werknemers en middelen die zorgen voor technologische innovatie, integratie en validatie van oplossingen, klantondersteuning en gezamenlijke wereldwijde investeringen.

Cisco integreert zijn L4-L7-diensten op het gebied van datacenters en cloud-infrastructuur in een multi-services infrastructuur voor verschillende diensten. Cisco Cloud Network Services is gebaseerd op een ecosysteem van applicaties en netwerkdiensten van Cisco en partnerapplicaties en netwerkdiensten. Als onderdeel van de samenwerking wordt NetScaler, de application delivery controller (ADC) van Citrix, geïntegreerd met de netwerk- en veiligheidsoplossingen van Cisco, waaronder Cisco Wide Area Application Services (WAAS) en Cisco Adaptive Security Appliance (ASA).

Cloud orchestration 
Cisco en Citrix gaan een geïntegreerde cloud-oplossing ontwikkelen voor cloud-dienstverleners en zakelijke eindgebruikers, gebaseerd op het portfolio van beide organisaties. Hieronder vallen het Cisco Unified Computing System (UCS), Cisco Nexus Series switching en Cisco Open Network Environment (ONE). Ook de cloud orchestration-oplossing Citrix CloudPlatform, onderdeel van Apache CloudStack, hoort hierbij. Met de geïntegreerde oplossing kunnen organisaties en dienstverleners efficiënte public, private en hybride clouds opleveren.

Mobiele werkstijlen
Cisco en Citrix gaan gezamenlijk oplossingen voor mobiele werkstijlen en BYOD ontwikkelen, waardoor mobiele gebruikers veilig toegang hebben tot zakelijke applicaties, data voice- en samenwerkingstools vanaf iedere locatie en ieder device. De gezamenlijke oplossing verbindt samenwerkingstechnologie van Cisco (waaronder Cisco Jabber client) met Citrix Receiver self service mobile access client en Citrix CloudGateway voor zakelijk mobility beheer.

Partnership
Sinds de aankondiging van het partnership een jaar geleden tijdens Citrix Synergy, hebben Cisco en Citrix hun business meer dan verdubbeld door het uitrollen van tienduizenden nieuwe virtuele desktops bij klanten over de hele wereld. Het gaat hierbij om de implementatie van Cisco’s Virtualization Experience Infrastructure (VXI) smart solution met Citrix XenDesktop. De combinatie van de computer-, netwerk- en samenwerkingsoplossingen van Cisco met de desktopvirtualisatiesoftware van Citrix maakt voor het eerst een virtuele desktopoplossing mogelijk met rijke media aldus de partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!