Redactie - 16 november 2012

Universal Desktop Converter IGEL Technology verlengt leven oudere pc’s en thin clients


IGEL Technology, een Duitse thin client leverancier, maakt het met zijn Universal Desktop Converter (UDC)-software mogelijk om de levensduur van oudere pc’s en thin clients te verlengen. De IGEL UDC-software verandert de desktopapparaten in IGEL Universal Desktops. Deze desktops zijn bovendien centraal en op afstand te beheren met de meegeleverde IGEL Universal Management Suite (UMS). Bedrijven kunnen zo profiteren van de voordelen van een gestandaardiseerde, up-to-date thin client-omgeving, zonder dat het nodig is te investeren in nieuwe hardware, zo beweert IGEL.

"Bedrijven stappen vaak eerst over naar een serveromgeving met pc’s en kiezen in tweede instantie voor thin clients. Het vervangen en afschrijven van hun bestaande pc’s is een kostbare zaak. In plaats daarvan kunnen ze deze nu met IGEL UDC veranderen in thin clients en die samen met andere IGEL thin clients in één omgeving beheren. Ook thin clients van andere leveranciers kunnen ze op deze manier standaardiseren. Voor enkele tientallen euro’s per desktop zijn ze klaar”, zegt Edwin de Ron, (foto) sales manager Nederland van IGEL Technology.

De IGEL UDC-software is verkrijgbaar in drie varianten – Entry, Standard en  Advanced. De IGEL Universal Management Suite is in alle versies inbegrepen, voor beheer via het eigen bedrijfsnetwerk of het internet. Op basis van het besturingssysteem LINUX maakt de IGEL UDC-software het mogelijk nagenoeg alle bekende merken desktopapparatuur om te zetten in IGEL Universal Desktops. De IGEL Universal Desktops bieden toegang tot servergebaseerde omgevingen, virtuele desktopomgevingen en cloudomgevingen, aldus de leverancier.

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!