Redactie - 27 november 2012

Google Cloud Platform heeft nieuwe functies, lagere prijzen en uitgebreid?e support


Google meldt dat de producten van het Google Cloud Platform zijn verbeteret. Het platform stelt bedrijven in staat applicaties en websites te bouwen en data op te slaan en te analyseren op Google’s infrastructuur.

Zo verbetert Google het platform door middel van nieuwe opslag- en computing-mogelijkheden, biedt het lagere prijzen en meer support voor Europese datacenters. Om de gebruikerservaring verder te optimaliseren, introduceert Google regelmatig updates voor zijn Cloud Platform-producten. Onlangs introduceerde Google een update voor Google Cloud SQL met een grotere databases (100 GB), een EU zone en gratis proefperiode.

Durable Reduced Availability (DRA) 
Google verlaagt de prijs van standaard Google Cloud Storage met meer dan 20 procent en introduceert het een preview van Durable Reduced Availabiliy (DRA)-opslag. Om de geschiedenis van oudere versies automatisch bij te houden, introduceert Google daarnaast Object Versioning. Dit beschermt bijvoorbeeld tegen het per ongeluk wissen of overschrijven van data.

Europese datacenters

Ook breidt Google de support voor Europese datacenters verder uit. Vanaf nu kunnen klanten die gebruik maken van Google App Engine, Google Cloud Storage, Google Cloud SQL en (binnenkort) Google Compute Engine hun applicaties, data en virtuele machines verplaatsen naar bij Europese datacenters. Hiermee kunnen bedrijven hun oplossingen dichterbij hun klanten brengen voor betere prestaties.

Nieuwe Compute Engine Instance-typen
Eerder dit jaar introduceerde Google een preview van Google Compute Engine met vier instance-typen. Vanaf heden komen hier 36 extra instance-typen bij en verlaagt Google de prijs van de originele vier standaard instance met ongeveer vijf procent.

Verder kondigt Google Persistent Disk Snapshotting aan. Hiermee kan een gebruiker direct een backup van je schijf maken, deze verplaatsen naar Google’s datacenters en het snapshot gebruiken om een nieuwe virtuele machine te starten.
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!