Redactie - 04 december 2012

EnterpriseDB introduceert Postgres Plus Advanced Server 9.2.


EnterpriseDB, leverancier van zakelijkePostgres-producten, oplossingen voor compatibiliteit met Oracle-databases en add-ons voor PostgreSQL, introduceert Postgres Plus Advanced Server 9.2.

Deze nieuwe versie van EnterpriseDB biedt een verbeterde functiereeks voor compatibiliteit met Oracle. Versie 9.2 biedt daarnaast verbeteringen van de schaalbaarheid en prestaties die het mogelijk maken om grotere en complexere zakelijke implementaties te ondersteunen.

Postgres Plus Advanced Server 9.2 wordt geleverd met het gelijktijdig geïntroduceerde Postgres Enterprise Manager 3.0. Deze nieuwe versie van de console voor zakelijk databasebeheer biedt een web client en een aantal verbeteringen die databasebeheerders in staat stellen om veel meer databases te beheren dan normaal mogelijk is, aldus Enterprisedb. Beide oplossingen zijn met directe ingang verkrijgbaar.

Postgres Plus Advanced Server
De nieuwe versie van EnterpriseDB’s vlaggenschip omvat de negende generatie van Oracle-compatibiliteit voor de Postgres Plus Advanced Server. De compatibiliteitsverbeteringen vereenvoudigen migratietrajecten en bieden verbeterde ondersteuning voor objecttypen. Dit houdt in dat developers waarde kunnen blijven putten uit hun bestaande investeringen in Oracle-expertise en -tools, aldus de leverancier.

De prestatieverbeteringen in versie 9.2 omvatten onder meer grotere verticale schaalbaarheid voor multi core-systemen en kortere lees- en schrijftijden. Gebruikers profiteren daarnaast van aanzienlijke verbeteringen van het prestatievermogen en de schaalbaarheid van Postgres in combinatie met hardware met tot maar liefst 64 cores. De verbeterde functionaliteit voor applicatie-ontwikkeling maakt nieuwe toepassingen mogelijk voor oplossingen die voor PPAS zijn ontwikkeld, met inbegrip van ondersteuning voor range types en JSON-gegevenstypen.

Verbeteringen op het gebied van onderhoud verlichten de werkdruk van systeem- en databasebeheerders. Nieuwe beveiligingsfuncties, zoals View Security Barriers en het gebruik van het op de SQL-standaard gebaseerde USAGE-privilege voor typen, zorgen ervoor dat Postgres Plus Advanced Server met afstand de veiligste open source-database blijft. Postgres Plus Advanced Server 9.2 is met directe ingang verkrijgbar voor 32-bits en 64-bits Linux- en Windows-platforms, HP-UX op Itanium en Solaris.



Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!