Redactie - 04 december 2012

EnterpriseDB introduceert Postgres Enterprise Manager 3.0


EnterpriseDB, een  leverancier van zakelijke Postgres-producten, oplossingen voor compatibiliteit met Oracle-databases en add-ons voor PostgreSQL, introduceert Postgres Enterprise Manager 3.0.

Deze nieuwe versie biedt databasebeheerders eenvoudige toegang tot, en controle van hun databases vanaf vrijwel elk apparaat met een internetverbinding. De oplossing van EnterpriseDB vormt een aanvulling op haar bredere aanbod van Postgres-producten. Deze tools bieden ondersteuning voor het steeds grotere aantal bedrijven dat op zoek is naar oplossingen voor het beheer en de optimalisatie van hun Postgres-implementaties, met inbegrip van het door de open source-community ontwikkelde PostgreSQL.

Postgres Enterprise Manager werd reeds in een vroeg stadium omarmd door databasebeheerders die verantwoordelijk zijn voor grote Postgres-implementaties, omdat deze oplossing hen uitgebreide functionaliteit voor databasebeheer binnen een centrale console biedt. Verder bouwend op de succesvolle introductie van de Postgres Enterprise Manager, die tot dusver in meer dan 5.800 keer is geïnstalleerd, biedt versie 3.0 meer flexibiliteit tijdens het controlere, beheren en optimaliseren van de databaseprestaties en query-snelheden.

In reactie op het groeiende aantal bedrijven van alle omvang dat gebruikmaakt van de open source-versie van PostgreSQL, lanceert EnterpriseDB een eindejaarspromotie voor zijn nieuwe versie van Postgres Enterprise Manager. De populariteit van Postgres groeit met de dag: de oplossing en daaraan gerelateerde componenten werden het afgelopen jaar zo’n vijf miljoen keer gedownload  .Postgres Enterprise Manager 3.0 vormt tevens onderdeel van de nieuwe oplossing Postgres Plus Advanced Server 9.2, die gelijktijdig wordt uitgebracht.

Nieuwe functies in Postgres Enterprise Manager
Postgres Enterprise Manager 3.0 biedt verschillende nieuwe mogelijkheden en functionele verbeteringen, waaronder:

Web Client:
De nieuwe web client biedt databasebeheerders toegang tot hun controledashboards en -tools vanaf een breed scala aan apparaten met een internetverbinding. Dankzij het gebruik van een web client hoeven databasebeheerders niet langer de lokale client-component van de beheerconsole naar verschillende computers te downloaden. Dit zorgt voor tijdbesparingen en biedt beheerders flexibele toegang, op elk gewenst moment en vanaf elke locatie.

Log Manager:
Databasebeheerders kunnen nu bulkconfiguraties uitvoeren voor logparameters (locaties van logbestanden, logfrequentie, selectie van logberichten en het logformaat) voor alle servers binnen de organisatie. Daarbij kunnen ze alle relevante informatie raadplegen via een centraal dashboard.

SSH-tunneling:
Met secure shell (SSH)-tunneling maakt EnterpriseDB een einde aan een groot aantal lastige en handmatige taken die normaliter moeten worden uitgevoerd om toegang te krijgen tot lokale databases die zich achter de firewall bevinden.

pgAdmin 1.16-functionaliteit:
Postgres Enterprise Manager 3.0 is gebaseerd op de open source-oplossing pgAdmin en biedt belangrijke nieuwe functies die door de open source-gemeenschap zijn ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn ondersteuning voor range-typen en security labels voor PostgreSQL-objecten en belangrijke nieuwe functies zoals de Import Wizard.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!