Redactie - 04 december 2012

Storage specialist Nutanix introduceert OS 3.0 en hardwareplatform NX-3000

Nutanix, een leverancier dat server en opslagsysteem in een appliance combineert, introduceert een nieuwe versie van zijn software, Nutanix OS 3.0, en de nieuwe hardwarereeks NX-3000. 

Naast disaster recovery voor virtuele machines en adaptieve compressie na het verwerken van bestanden biedt Nutanix OS 3.0 dynamische uitbreiding van clusters, rolling software-upgrades en ondersteuning voor de KVM hypervisor. Eerdere versies van de software ondersteunden officieel alleen de hypervisor van VMware. De softwareverbeteringen zorgen in combinatie met het configureerbare NX-3000-hardwareplatform voor meer flexibiliteit, prestaties en schaalbaarheid binnen datacenters aldus Nutranix.

Hardwareplatform NX-3000
Met de NX-3000-reeks zegt Nutanix klanten een configureerbaar platform te bieden waarin reken- en opslagintensieve nodes naast elkaar kunnen bestaan in één heterogeen cluster. Het nieuwe hardwareplatform biedt ondersteuning voor een variabel gebruik van de opslagcapaciteit en het aantal PCIe-SSD’s, SATA SSD’s en SATA HDD’s per server-node. De nodes kunnen bovendien zijn voorzien van een uiteenlopend aantal CPU-cores per socket en een variabele geheugencapaciteit. Dit biedt de mogelijkheid van onafhankelijke schaalbaarheid van het rekenvermogen en de opslagcapaciteit binnen één systeem dat is geoptimaliseerd voor elk gebruiksscenario en mee kan groeien met de onderneming. De NX-3000 is gebaseerd op de Sandy Bridge-architectuur van Intel en biedt een dichtheid van virtuele machines in een 2U-vormfactor, aldus Nutanix.

De NX-3000-reeks en Nutanix OS 3.0 zijn verkrijgbaar via erkende Nutanix-resellers. Nederlandse klanten komen bij Telindus terecht.

Door: Witold Kepinski




Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!