Redactie - 05 december 2012

Nieuwe Virsto Storage Hypervisor voor vSphere v2.0 versie beschikbaar

Virsto Software, leverancier van de Storage Hypervisor Software. levert de nieuwste versie 2.0 voor vSphere. Deze versie zorgt voor verbetering van VDI- en Server Virtualisatie performance dankzij de inzet van de ontbrekende schakel tussen Virtuele Servers (incl. VDI) en Storage. De nieuwste technologie uit Silicon Valley wordt in Nederland gedistribueerd door VCEE.

De nieuwe versie van softwarematige oplossing biedt geïntegreerde ondersteuning voor zowel Citrix XenDesktop en VMware View. Deze versie verbetert de hoge beschikbaarheid (HA) mogelijkheden en biedt workflow optimalisaties. VDI projecten kunnen profiteren van een sterk gereduceerde ‘storage consumptie’ en eliminatie van zowel login-storms’ als ‘boot-storms’ waardoor fluctuaties in performance eveneens verdwijnen, aldus VCEE.

Omdat Virsto op hetzelfde niveau opereert als de VMware hypervisor, worden alle lees –en schrijfoperaties onderschept en verzorgd door de Virsto Storage Hypervisor. Daarnaast zorgt de specifieke ‘log-based’ architectuur ervoor dat r minder schijfruimte nodig is en de performance toeneemt. Zowel op Thin Disk niveau, als ook voor snapshots en clones,aldus VCEE.

Nieuwe features van versie 2.0 zijn onder andere de mogelijkheid om bestaande vCenter policies en persmissies op de Virsto Storage Hypervisor functies toe te passen. Ondersteuning voor Citrix XenDesktop workflows is toegevoegd aan de reeds ondersteunde VMware View management mogelijkheden. VMware-beheerders kunnen, vanwege de vertrouwde vCenter menu’s, de Virsto Storage Hypervisor zonder aanvullende training beheren en gebruiken. Verder zijn de ‘provisioning’ mogelijkheden verder uitgebreid met geautomatiseerde wizard-achtige workflows.

Virsto voor vSphere 2.0 is per direct verkrijgbaar op basis van op subscriptie gebaseerde licenties vanaf  4500 euro per TB.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!