Intel komt met Atom SoC 6-watt serverprocessor
11-12-2012
Deel dit artikel:

Intel komt met Atom SoC 6-watt serverprocessor


Intel introduceert de Intel Atom S1200 productfamilie. Dit is de eerste low-power, 64-bit system-on-chip (SoC) voor microservers met een zeer hoge dichtheid. Daarnaast vormt de nieuwe productfamilie de basis voor een nieuwe generatie energiezuinige opslag- en netwerkapparaten.

De Intel Atom Processor S1200 productfamilie is een low-power SoC en beschikt over twee fysieke cores en in totaal vier threads, dankzij Intel Hyper-Threading Technology (Intel HT). Daarnaast biedt de SoC 64-bit ondersteuning, een controller voor maximaal 8GB aan DDR3-geheugen, virtualisatietechnologie (VT), acht PCI Express 2.0-kanalen, Error-Correcting Code (ECC) voor een hogere betrouwbaarheid en andere I/O-interfaces uit Intel-chipsets. De nieuwe productfamilie bestaat uit drie processors, met frequenties variërend van 1,6GHz tot 2,0GHz

De nieuwe Intel Atom Processor S1200 productfamilie is ook compatibel met de x86-sofware die veel wordt gebruikt in datacenters. Dit betekent dat deze energiezuinige systemen gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden en voorkomt de noodzaak voor additionele investeringen in het omzetten en onderhouden van nieuwe software, aldus Intel.

Op dit moment gebruiken ruim 20 low-power systemen, waaronder microservers en opslag- en netwerkapparatuur, de Intel Atom Processor S1200 productfamilie, van onder andere Accusys, CETC, Dell, HP, Huawei, Inspur, Microsan, Qsan, Quanta, Supermicro en Wiwynn.

De Intel Atom Processor S1200 is per direct verkrijgbaar, vanaf 54 dollar bij afname van minimaal 1000 stuks.

Door: Witold Kepinski


 

Terug naar nieuws overzicht