Redactie - 17 december 2012

Red Hat Enterprise Virtualization 3.1 (RHEV) integreert met Red Hat Storage


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt verbeteringen aan van zijn enterprise virtualisatie platform Red Hat Enterprise Virtualization 3.1. Deze versie biedt nieuwe functies ter verbetering van de schaalbaarheid, het gebruikersbeheer en de management interface,networking, storage en virtuele desktop functionaliteiten. Red Hat Enterprise Virtualization kan gecombineerd worden met het andere Red Hat portfolio, inclusief de Red Hat Storage en Red Hat Enterprise Linux platforms.

Red Hat Enterprise Virtualization is een open source virtualisatie infrastructuur ontworpen voor enterprise gebruikers. Red Hat Enterprise Virtualization 3.1 omvat verschillende nieuwe functies. Voor het main platform biedt 3.1 hogere schaalbaarheid van virtuele machines voor gasten die ondersteuning bieden voor maximaal 160 logische CPU’s en maximaal 2 terabytes aan geheugen per virtuele machine. Daarnaast wordt de KVM hypervisor geüpdatet voor ondersteuning van de nieuwste industriestandaard x86 processoren. Red Hat Enterprise Virtualization deelt dezelfde basis van de KVM hypervisor technologie als Red Hat Enterprise Linux en behoudt gemeenschappelijke ABI compatibiliteit voor optimale flexibiliteit door het combineren van de twee platforms van een enkele leverancier.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.1 omvat ook een bijgewerkte gebruikersinterface, een verbeterde cross-platform web administration portal, een bijgewerkt rapportage dashboard, nieuwe netwerk mogelijkheden en een verbeterde disk storage. De integratie van een technologie preview van storage live migratie biedt de flexibiliteit om diskbestanden van virtuele machines te migreren tussen storage domeinen zonder dat de virtuele machine moet worden uitgezet. De power user portal is uitgebreid met resource quota functionaliteiten om self-service voor test/development en andereprivate cloud use cases mogelijk te maken. De nieuwe versie omvat ook verbeteringen voor de VDI mogelijkheden van het platform waaronder een nieuw virtueel desktop autostart beleid, betere WAN optimalisatie en een verbeterde virtuele desktop client. Versie 3.1 wordt ondersteund in het Engels, Frans, Spaans, Chinees en Japans waardoor het platform op grote schaal over de hele wereld kan worden gebruikt.

Red Hat Storage integratie
De integratie met Red Hat Storage, Red Hat’s scale-out open source storage software voor het beheer van data is een belangrijke toevoeging van Red Hat Enterprise Virtualization 3.1. Red Hat Storage Server 2.0 dat gebaseerd is op de GlusterFS technologie die Red Hat verkreeg na de overname van Gluster Inc. in oktober 2012, werd wereldwijd in juni 2012 beschikbaar en biedt enterprise klanten open, unified scale-out storage software.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.0 biedt toegang tot virtuele beelden/storage via iSCSI, Fibre-Channel NFS of lokale opslag. Met Red Hat Enterprise Virtualization 3.1 is de veelzijdigheid van het platform nu uitgebreid waardoor toegang tot de veilige, gedeelde storage pool die door Red Hat Storage beheerd wordt, mogelijk is. Naast het bieden van bouwstenen voor open hybride clouds biedt deze integratie enterprises ook bijdragen van de open source oVirt en Gluster projecten. De combinatie van deze platforms is de eerste stap richting Red Hat’s visie voor een geïntegreerde en geconvergeerde Red Hat Storage en Red Hat Enterprise Virtualization node die zowel computing als storage resource bedient, aldus de leverancier.

Beschikbaarheid
Red Hat Enterprise Virtualization 3.1 is wereldwijd beschikbaar voor Red Hat-klanten die zich abonneren. Een volledig ondersteunde versie voor 60 dagen is beschikbaar via www.redhat.com/promo/rhev3.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!