Redactie - 19 december 2012

Red Hat breidt aanbod open hybride clouds uit


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, breidt zijn zijn aanbod open hybride cloud oplossingen en technologieën voor enterprises uit en komt met een update van zijn open hybride cloud management platform, CloudForms 1.1. Daarnaast introduceert Red Hat twee cloud bundels en een nieuw servicepakket.

Red Hat CloudForms 1.1
Afgelopen juni werd de eerste versie uitgebracht van Red Hat CloudForms, een open hybride cloud management platform. Enterprises kunnen Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hybride clouds creëren en beheren waarbij gebruikers kunnen beschikken over self-service computing resources op een beheerde en veilige manier. Met CloudForms kunnen enterprises een open hybride cloud bouwen en beheren, hebben ze keuze uit meerdere virtualisatieplatformen en is uitbreiding naar publieke cloud resources mogelijk. Daarnaast kunnen ze applicaties bouwen en beheren in de cloud en deze gebruiken voor hun werkprocessen. 

Met de nieuwe versie van CloudForms heeft Red Hat het bereik verder uitgebreid in Europa en Azië-Pacific dankzij vier extra talen waaronder Portugees, Koreaans, vereenvoudigd en traditioneel Chinees. Versie 1.1 omvat een een aantal updates, verbeteringen en nieuwe functies, waaronder System Groups, waardoor administrators hun systeem eenvoudig kunnen indelen voor het uitvoeren van acties, zoals het upgraden van systemen als ware het er een. Verder is er LDAP ondersteuning zodat enterprises hun bestaandeidentity management oplossingen kunnen inzetten binnen CloudForms. Tpt slot is er Content searching: geeft enterprises de mogelijkheid om in de gehele applicatie lifecycle omgeving te zoeken naar specifieke stukken content.

Open hybride cloud oplossingen en open IaaS architectuur servicepakket
Tijdens de Red Hat Summit in juni 2012 kondigde Red Hat oplossingen aan waarmee enterprises open hybride clouds kunnen bouwen en beheren. Door Red Hat’s portfolio van producten te combineren, bieden deze oplossingen enterprises de mogelijkheid eenvoudig te groeien naar een open hybride cloud structuur met minder complexiteit.

De eerste van de vier oplossingen, Red Hat Storage, werd in juni 2012 uitgebracht en nu zijn twee extra open hybride cloud oplossingen beschikbaar. Ten eerste de de Red Hat hybride IaaS oplossing. Dit is een uitgebreid pakket aan software componenten kan de complexiteit ten aanzien van het bouwen van een cloud worden verminderd en dus tijd worden bespaard. De oplossing omvat virtualisatiebeheer met Red Hat Enterprise Virtualization; een hybride cloud management framework met Red Hat CloudForms; gast besturingssysteem met Red Hat Enterprise Linux en de mogelijkheid om publieke cloud computing tijd op aanvraag toe te voegen met Red Hat Certified Public Cloud Providers.

Ten tweede is er Red Hat Cloud met virtualisatie bundel. Met dit aanbod kunnen klanten volgens Red Hat in een stap cloud en virtualisatie projecten combineren om de snelheid waarmee het project wordt voltooid te verhogen, het aantal projecturen verminderen en de total cost of ownership verlagen. Deze oplossing omvat software die nodig is om een cloud te bouwen en te beheren, van virtualisatiebeheer tot cloud regie om te zorgen voor het beheer van virtuele machines, systeembeheer en beheer van de applicatie lifecycle. Inbegrepen in de bundel zijn Red Hat Enterprise Virtualization en Red Hat CloudForms. 

Daarnaast introduceert Red Hat ook een nieuw cloud aanbod op service gebied, Open IaaS Architecture Service genaamd. De cloud diensten van Red Hat zijn ontworpen om de ontwikkeling van functionele enterprise-ready clouds en de daarmee samenhangende diensten te stimuleren. Om ervoor te zorgen dat een private of hybride cloud van een klant succesvol is vanaf dag 1, biedt Red Hat zijn Open IaaS Architecture Service. Hiermee wordt Red Hat’s cloud en virtualisatie aanbod ontworpen, geïnstalleerd en geoptimaliseerd om een open schaalbaar IaaS te bieden die specifiek is afgestemd op de omgeving van de klant. De dienst omvat ook documentatie van de installatie evenals best practices.

Beschikbaarheid
CloudForms 1.1, de Red Hat cloud met virtualisatiebundel en de open IaaS Architecture Service zijn wereldwijd per direct beschikbaar.


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!