Redactie - 08 januari 2013

CES 2013: Belkin breidt WeMo-productlijn uit met WeMo-lichtschakelaar


Belkin introduceert de WeMo-lichtschakelaar. Dit is een lichtschakelaar die de gebruiker via een internetverbinding kunt bedienen met een smartphone of tablet, zodat de verlichting in een woning aan of uit kan. 

De WeMo-lichtschakelaar vervangt een bestaande lichtschakelaar en wordt zo aangesloten op het elektriciteitsnet in een woning. Zodra de lichtschakelaar is geïnstalleerd, kan de gebruiker alle lampen die ermee in verbinding staan aan- en uitzetten, zelfs op een ingepland tijdstip, met behulp van een smartphone of tablet. De WeMo is tevens gebruiken om tal van online diensten te activeren, zoals e-mail en Facebook. De WeMo-lichtschakelaar wordt bediend via dezelfde WeMo-app als de WeMo-switch en de WeMo-bewegingssensor, zodat de gebruiker alle aangesloten apparaten in de gaten kunt houden vanaf dezelfde locatie.

Beschikbaarheid
De WeMo-lichtschakelaar is vanaf de zomer van 2013 leverbaar. Rond deze tijd zal deze lichtschakelaar ook Android 4.0 ondersteunen. De exacte datum zal tegen die tijd bekend gemaakt worden.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!