NETGEAR introduceert nieuwe WiFi-, netwerk- en mediastreaming oplossingen

NETGEAR introduceert nieuwe WiFi-, netwerk- en mediastreaming oplossingen

NETGEAR introduceert nieuwe WiFi-, netwerk- en mediastreaming oplossingen

16-01-2013

NETGEAR introduceert nieuwe WiFi-, netwerk- en mediastreaming oplossingen


NETGEAR introduceert nieuwe WiFi-, netwerk- en mediastreaming producten voor het zogenaamde ‘smart home’.  Deze producten veranderen het ‘connected home’ en de manier waarop men home entertainment ervaart, aldus NETGEAR. De oplossingen werden vorige week geïntroduceerd tijdens de 2013 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Monitoren thuisnetwerk en streamen favoriete entertainmentcontent
NETGEAR heeft de VueZone thuismonitoring-productlijn uitgebreid met de Vuezone Add-On Night Vision Camera (VZCN2060). Het gaat om een tweedelig systeem: een AC-powered infrarood lamp en de draadloze camera waarmee je kunt zien wat er gebeurt in het donker. De camera is zowel geschikt voor overdag als ’s nachts, het automatisch detecteren van bewegingen, opnemen van gebeurtenissen en sturen van waarschuwingen. De opgenomen video’s kunnen overal worden teruggekeken vanaf Apple iOS of Google Android smartphones en tablets, of op PC’s en Mac-computers. Gebruik eenvoudigweg je smartphone om  kinderen, ouderen, huisdieren, huis en tuin, vakantiehuisjes of bedrijfslocaties in de gaten te houden. Meer informatie: www.netgear.com/nightvision.

De nieuwe NeoTV PRIME streaming speler met Google TV vergroot de entertainmentervaring door verder te gaan dan alleen het streamen van video of gewoon televisie kijken. Of het nu gaat om live televisie, het streamen van entertainment, apps of het web, de kleine NeoTV-speler draait er zijn hand niet voor om. NeoTV PRIME geeft toegang tot de wereld van apps van Google Play en tot een groeiende bibliotheek van entertainment waaronder films, TV shows en muziek via streamingdiensten als Netflix, Amazon Instant Video, HBO Go, Crackle, Flixter, Rhapsody, Pandora en vele andere. Meer informatie: www.netgear.com/gtv100.

NETGEAR heeft tevens Sling Media’s SlingPlayer toegevoegd aan een groeiende lijst van honderden bestaande streaming channels op de NEOTV Streaming spelers. Meer informatie: www.netgear.com/landing/stream/tv/#neotv.

Toegang entertainment op thuisnetwerk en mobiele apparatuur via Cloud
De NETGEAR Universal Dual Band WiFi Range Extender, Wall-plug Editie (WN3500RP) versterkt de frequentiebandbreedte van het WiFi-netwerk. Het resultaat is een verbeterde prestatie van thuisapparatuur die gebruik maakt van het WiFi-netwerk, denk aan tablets, laptops, smart TV’s en smartphones. De WN3500RP is en WiFi range extender die ook direct verbonden kan worden met speakers voor het streamen van muziek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van AirPlay via bijvoorbeeld de iPhone en iPad of DLNA voor draadloze audio streaming vanaf Android smartphones. Tijdens het streamen wordt tegelijkertijd de bestaande netwerkconnectie versterkt. Meer informatie: www.netgear.com/home/products/wireless-range-extenders/WN3500RP.aspx.

Verbeteringen NETGEAR genie

Om je thuisnetwerk nog eenvoudiger te beheren, monitoren en herstellen, heeft NETGEAR verbeteringen aangebracht aan zijn populaire NETGEAR genie. Download de gratis genie app via www.netgear.com/genie of via Google Play of de App Store.

Beamforming technologie

NETGEAR kwam in 2012 met 802.11ac, de nieuwste draadloze technologie. Dit jaar verbetert NETGEAR deze producten met ac-technologie door Beamforming technologie toe te voegen. Deze technologie herkent de locatie van een draadloos apparaat in je netwerk en stuurt het WiFi-signaal meteen naar het apparaat, waarbij er constant wordt gecontroleerd en getraceerd welke apparaten er komen en gaan. Denk aan smartphones en tablets. Hierdoor kan elk apparaat optimaal WiFi-signaal genereren, hetgeen resulteert in betere prestatie en een betrouwbaardere verbinding. Meer informatie: www.netgear.com/landing/80211ac/.

Een ander nieuw lid van de 802.11ac-familie is de D6200 WiFi DSL Modem Router. De eerste router die 11ac combineert met ADSL2+ en een apart DSL-modem overbodig maakt. De router biedt hogere snelheid en meer bereik door vijfde generatie WiFI (5G) met snelheden van 300 Mbps (@2.4 Ghz 802.11n) + 867 Mbps (@5 Ghz 802.11ac). De D6200 biedt backward compatibility voor 802.11a, b, g en n en is hierdoor uitermate geschikt voor ondersteuning van bestaande en toekomstige WiFi-apparatuur. De router beschikt tevens over een aparte gigabit Ethernet WAN-poort en kan dus verbonden worden met fiber optic breedband of ADSL, zonder dat het thuisnetwerk opnieuw geconfigureerd moet worden of de router moet worden vervangen. Ideaal voor HD-gaming en videostreaming. Meer informatie: www.netgear.com/D6200.

Hybride netwerkproduct
Tijdens CES heeft NETGEAR een hybride netwerkproduct gepresenteerd, gebaseerd op de IEEE 19-5 standaard. Deze combineert de flexibiliteit van draadloos internet (WiFi 802.11n) met de prestatie van wires (Powerline) voor de volgende generatie thuisnetwerken. Door gebruik te maken van deze technologie met geavanceerde eigenschappen als fail-over, load balancing, zelforganiserende netwerken en aggregatie, biedt NETGEAR een unieke oplossing voor een betere dekking, snelheid en kwaliteit. Belangrijke criteria als het gaat om het leveren van meerdere videostreams of internetconnecties thuis.

Tijdens CES heeft NETGEAR tevens de Music Extender kit (XAUB2511) gedemonstreerd. Deze oplossing gebruikt Airplay-technologie voor het draadloos afspelen van muziek vanaf computer, smartphone of tablet. In elke kamer, op elk stereosysteem. Tevens gepresenteerd is de Powerline 500 WiFi Access Point Kit (XWNB5201) die elk stopcontact verandert in een WiFi-toegangspunt met hoge snelheid, door middel van 500Mbps Powerline technologie. Ideaal om het WiFi-bereik in huis te vergroten en apparatuur als tablets, laptops en smartphones te verbinden met snel draadloos internet. Meer informatie: netgear.com/home/products/powerline-and-coax/Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware