Redactie - 28 januari 2013

NETGEAR introduceert ProSafe 10 Gigabit-over-koper (10GBASE-T) switches


NETGEAR introduceert drie 10 Gigabit-over-koper (10GBASE-T) switches voor het midden- en kleinbedrijf, overheidsinstellingen, onderwijs en gezondheidszorg.

De ProSafe 8-poorts 10 Gigabit Plus Switch is geschikt voor kleine netwerken, de ProSafe 12-poorts 10 Gigabit Smart Switch is voor zowel kleine als middelgrote netwerken en de ProSafe 24-poorts 10 Gigabit koperen M7100 Switch is ontwikkeld voor netwerken met de grootte van een hogeschool- of universiteitsnetwerk tot 500 gebruikers. De prijzen variëren tussen de 95 tot 189 euro per poort.  “Tot op heden was 10 Gigabit switching onbereikbaar voor kleine en middelgrote netwerken. NETGEAR’s 10GBASE-T voorziet groeiende netwerken echter van een migratiepad naar nieuwere technologieën, terwijl huidige hardware-investeringen behouden blijven. Een perfecte combinatie die zowel tegemoet komt aan de budgetten als aan de vereiste prestaties van moderne bedrijven en instellingen,” zegt Richard Jonker (foto), vice president Emerging Markets bij NETGEAR.

10GBASE-T voor middelgrote netwerken De ProSafe 24-poorts 10 Gigabit-over-koper M7100 Managed Switch (XSM7224) is geschikt voor installaties die een een 10 Gigabit Ethernet top-of-rack server access layer nodig hebben in netwerken, zoals universiteiten of instellingen in de gezondheidszorg (tot 500 gebruikers). Tevens is de switch perfect voor hoge dichtheid en hoge prestatie, aldus Netgear.

10GBASE-T voor kleine en middelgrote netwerken Door de introductie van deze switch, is het voor het MKB, gezondheidszorg en scholen nu ook mogelijk om een 10 Gigabit switching-oplossing aan te schaffen. De ProSafe 12-poorts 10 Gigabit Smart Switch (XS712T), biedt twaalf 10GbE koperen connectiviteitspoorten en twee gedeelde 10GbE fiber SFP+ poorten, met slimme management mogelijkheden, aldus de netwerkleverancier.

10G-BASE-T voor kleinere netwerken Niet alleen grote bedrijven of overheidsinstellingen hebben netwerkstress als een gevolg van zaken als Big Data, toename van video-verkeer en andere applicaties, of de toename van het aantal clients. Ook kleine netwerken staan onder druk door de toename van data, video en spraak. De ProSafe 8-poorts 10 Gigabit Plus Switch (XS708E) van NETGEAR beschikt over acht 10G koperen connectiviteitspoorten en een gedeelde 10G fiber SFP+-poort.

Prijs en beschikbaarheid De NETGEAR ProSafe-producten zijn verkrijgbaar bij de NETGEAR PowerShift partners http://powershift.netgear.com/ en geautoriseerde resellers en DMR-kanalen.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!