Redactie - 30 januari 2013

IBM Connections 4.5 krijgt HR- en marketingtools voor social business


Tijdens de IBM Connect 2013 conferentie in Orlando heeft de leverancier voor zijn IBM Connections social business software nieuwe Human Resource (HR) en marketingtools aan zijn aanbod toegevoegd. IBM wil met software en clouddiensten social business stimuleren.

IBM Connections 4.5 is vanaf maart 2013 beschikbaar. De software, dat vanuit een Microsoft Outlook interface te gebruiken is, krijgt nieuwe analysetools voor beheerders waarmee ze op basis van communicatie van werknemers intern en extern met klanten trends kunnen oppikken. Hierdoor is er een Big Data analyse mogelijk van binnen en buiten de organisatie.

Kenexa
De HR management tools komen onder andere van het overgenomen Kenexa. De Customer Experience Suite voor marketeers is uitgebreid tools voor het snel publiceren van content op sociale netwerken zoals Facebook.

Omron, Leaseplan en Belastingdienst
IBM Connections 4.5 bevat tal van samenwerkingstools zoals voor document en content management, instant messaging, video conferencing, document sharing en koppelingen met social media zoals Facebook, Twitter etc... Nederlandse klanten van IBM Connections zijn Omron en Leaseplan. Zij hebben in 2011 IBM Connections in gebruik genomen waarbij e-office de implementatie verzorgde. Ook de Belastingdienst gebruikt IBM Connections voor zijn 32.000 medewerkers. Dit zei Robert van den Breemen, architect Digitale Werkruimte Belastingdienst, tijdens een presentatie op Lotusphere 2012.

In maart 2013 komt IBM Notes and Domino Social edition 9, een update van IBM's e-mail software.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!