Redactie - 30 januari 2013

RSA Security Analytics beveiligt Big Data


RSA, de security-divisie van EMC, introduceert RSA Security Analytics: een nieuwe beveiligingsoplossing voor het analyseren en onderzoeken van Big Data gecombineerd met security intelligence.

RSA Security Analytics stelt volgens de leverancier organisaties in staat hun digitale bezittingen te beschermen tegen geavanceerde interne en externe bedreigingen. Het is een ‘early warning’-systeem om geavanceerde aanvallen zo snel mogelijk in de kiem te smoren. RSA Security Analytics is gebouwd op de architectuur van RSA NetWitness en combineert SIEM, network forensics en Big Data-analyse tot een beveiligingsplatform.

Het RSA Security Analytics Unified-platform omvat:

• Quick Capture en analyse – Relevante beveiligingsdata, inclusief full network packets, logs en threat intelligence, worden snel in kaart gebracht en geanalyseerd om potentiële bedreigingen sneller te detecteren.

• High Powered Analytics – Maakt het verzamelen van data op grotere schaal mogelijk en biedt nieuwe methoden naast de traditionele op SIEM gebaseerde aanpak.

• Geïntegreerde threat intelligence – Helpt organisaties bij het inzetten van threat intelligence feeds voor het sneller ontdekken en onderzoeken van potentiële aanvallen en technieken.

• Context voor bedreigingen – Dankzij integratie met RSA GRC en RSA DLP en door het combineren met data uit andere producten, kunnen analisten de volledige business context gebruiken en resources toewijzen aan bedreigingen die volgens hen het grootste gevaar vormen.

• Malware-identificatie – Door gebruik te maken van diverse onderzoekstechnieken, identificeert de oplossing veel meer op malware gebaseerde aanvallen.

• Geautomatiseerde compliance-rapporten – Dankzij een juiste inzet van beveiligingstechnologieën kunnen organisaties voldoen aan de geldende regelgeving.


Beschikbaarheid: RSA Security Analytics is per direct, wereldwijd beschikbaar.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!