Nieuwe editie Kaspersky Endpoint Security for Business
31-01-2013

Nieuwe editie Kaspersky Endpoint Security for Business


Kaspersky Lab de nieuwste editie van zijn zakelijke beveiligingsplatform, Kaspersky Endpoint Security for Business. Hierbij biedt Kasperksy ondersteunende tools voor partners, onder andere materiaal op het gebied van producten, verkoop en technische trainingen, evenals een 'how to' gids. Verdere details zijn te vinden op de Partner Portal.

Deze oplossing, voorzien van een reeks nieuwe en verbeterde functies, stelt volgens Kaspersky partners in staat inkomsten en betrokkenheid bij klanten te verbeteren met het oog op de uitdagingen van steeds mobielere en complexere IT-systemen. Kaspersky Lab ondersteunt de introductie met een diverse kwalitatief hoogwaardige channel support tools, waaronder training en 'how-to'-gidsen.

Cybercriminaliteit
Kaspersky Endpoint Security for Business is voorzien van een reeks nieuwe en verbeterde functies, aldus de leverancier. De software biedt IT-beheerders één geïntegreerd platform, dat hen helpt nieuwe en onverwachte kwetsbaarheden ten gevolge van steeds complexere IT-systemen te beschermen, aldus de Russische softwareleverancier. Kaspersky Endpoint Security for Business biedt bescherming tegen malware en cybercriminaliteit en om kleine, middelgrote en grote bedrijven te beveiligen tegen de veiligheidsrisico's van de nieuwste  zakelijke trends. 

De lancering levert nieuwe kansen op voor resellers, bijvoorbeeld door de flexibele en modulaire opbouw van de oplossing. Hierdoor kan de beveiliging eenvoudig worden afgestemd op de behoeften en budgetten van individuele klanten, en te zijner tijd een upgrade krijgen; dit creëert een waardevolle bron van inkomsten en legt de basis voor een langdurige relatie met de klant. “IT-beveiliging is een snel bewegend, zich snel ontwikkelend gebied en voor de meeste resellers geldt een heftige concurrentiestrijd om klanten", zegt Martijn van Lom (foto), General Manager Kaspersky Lab Benelux and Nordic. “Resellers moeten de beste oplossingen kunnen aanbieden, op maat afgestemd op individuele behoeften van klanten. Het nieuwe Kaspersky Endpoint Security for Business is een dergelijke oplossing en wij richten ons volledig op het helpen van onze partners om er het maximale uit te halen, wat zowel in hun eigen voordeel is als dat van hun klanten.”

Mobile Device Management
Tot de belangrijke kenmerken van Kaspersky Lab Endpoint for Business behoren Mobile Security en Mobile Device Management (MDM); codering op schijf-, map- of bestandsniveau (Encryption); geavanceerde endpointbeheertools; bekroonde malware-bescherming en systeembeheer.Bovendien kan elk aspect van Kaspersky Lab’s beveiliging voor endpoint, file server en virtuele infrastructuur worden bestuurd vanuit de krachtige beheerconsole, Kaspersky Lab’s Security Center.

Via haar Partner Portal, biedt Kaspersky Lab partners een reeks materialen, inclusief een interactief Partner Sales Play Book, video's met uitleg over Migratie en Licensering en Migratie en Licensering handleidingen. Kaspersky Endpoint Security for Business biedt een aantal nieuwe functies:

Mobiele beveiliging en apparaatbeheer
Kaspersky Lab laat beheerders data beveiligen en beschermen, zelfs op de eigen smartphones en tablets van werknemers. De beveiliging van mobiele apparaten kan op afstand worden ingezet door middel van gecentraliseerd Mobile Device Management (MDM).

Codering van data
Beveiliging van afzonderlijke bestanden, mappen of volledige schijven via Advanced Encryption Standard (AES) 256-bit encryptie zorgt ervoor dat informatie veilig blijft in geval van verlies of diefstal van het apparaat. Kaspersky Lab's nieuwe encryptietechnologie kan ook worden toegepast op randapparatuur, verwisselbare schijven, bestanden en mappen en is transparant voor gebruikers en applicaties, terwijl de gegevens onleesbaar zijn voor cybercriminelen aldus Kaspersky.

Endpointbeheertools
Kaspersky Endpoint Security for Business is ontworpen om het gebruik van applicaties te controleren door middel van beveiligingsbeleid en dynamische whitelisting. Beheerders kunnen ook een aangepast beveiligingsbeleid creëren voor verwisselbare opslagapparaten, USB-opslagapparaten en printers. Ook kunnen zij een webbeleid creëren voor op de apparatuur zelf om ervoor te zorgen dat gebruikers veilig surfen op het internet, zowel op het bedrijfsnetwerk als thuis.

Systeembeheertools
De reeks nieuwe hulpmiddelen voor systeemconfiguratie, implementatie en management in Kaspersky Endpoint Security for Business maakt tijdrovende IT-taken zoals besturingssysteeminstallatie, netwerkinventarisatie, systeemprovisioning, beheer op afstand, netwerktoegangscontrole en licentiebeheer zowel sneller als minder complex. Geautomatiseerd scannen naar kwetsbaarheden en patch management zorgen ervoor dat gebruikers en beheerders altijd up-to-date zijn en volledig worden geïnformeerd over kritieke beveiligingsblootstellingen.

Security Center
Bovendien kan elk aspect van Kaspersky Lab’s beveiliging voor endpoint, file server en virtuele infrastructuur worden bestuurd vanuit de krachtige beheerconsole, Kaspersky Lab’s Security Center.

Anti-malware
Kaspersky Lab's mix van lokale, proactieve en cloud-gebaseerde methoden voor het opsporen van malware beschermt gebruikers tegen de nieuwste dreigingen, aldus de leverancier.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security