Softonic introduceert Nederlandstalige Windows-applicatie
10-02-2013

Softonic introduceert Nederlandstalige Windows-applicatie

Softonic, een downloadsite voor software, introduceert zijn Windows-applicatie in het Nederlands. Softonic heeft een aanbod van software voor Windows, Mac, iOS, Android en andere populaire systemen, gecategoriseerd en geanalyseerd door een redactieteam. Door de Windows-applicatie te installeren zijn de diensten van Softonic beschikbaar zonder de webbrowser op te starten.

De nieuwe Windows-applicatie helpt gebruikers om beschikbare software en applicaties te ontdekken, te installeren en te organiseren. De applicatie biedt een gepersonaliseerd aanbod van aanbevelingen, recensies, video’s en tutorials. Gebruikers kunnen via de applicatie zelf informatie delen met andere gebruikers. Daarnaast hebben zij toegang tot een dynamische online community inclusief een interactief forum, software rankings en informatieve blogs uitsluitend gericht op alles wat met software te maken heeft, aldus Softonic.

Andere functionaliteiten van Softonic voor Windows zijn het geven van automatische updates en het samenstellen van lijsten met software en content. Deze lijsten kunnen daarna vanaf een willekeurige computer waarop de applicatie geïnstalleerd is, en na ingelogd te zijn, bekeken worden. “Nederland vormt samen met België een belangrijke markt voor Softonic. In deze landen wordt 80 procent van de downloads via een Windows-apparaat uitgevoerd. Daarom was het voor ons een logische stap om naast de site ook de applicatie in het Nederlands beschikbaar te stellen en zo de gebruiksvriendelijkheid voor Nederlandstaligen te vergroten”, zegt Geert van ’t Riet, Content Director Dutch bij Softonic.

Softonic is een online referentieportal voor software en apps. Het bedrijf ontvangt elke maand meer dan 140 miljoen unieke bezoekers, die samen ruim 4 miljoen programma's per dag downloaden.

Door: Witold Kepinski 


 
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software