Adobe introduceert Edge Reflow voor Creative Cloud-leden
17-02-2013

Adobe introduceert Edge Reflow voor Creative Cloud-leden


Adobe Systems presenteert de eerste preview van Adobe Edge Reflow, een nieuwe webdesign tool voor webdesigners en -developers die websites creëren voor schermen van diverse formaten. Daarnaast lanceert het bedrijf ook nieuwe product updates van Adobe Edge Animate, Adobe Dreamweaver en Adobe Edge Code preview. De nieuwe releases zijn exclusief beschikbaar voor Adobe Creative Cloud-leden.
 
Adobe Edge Reflow is een nieuwe responsive webdesign tool waarmee gebruikers lay-outs en visuele designs kunnen creëren met CSS. De tool is per direct beschikbaar als gratis preview voor Creative Cloud-leden. Reflow bevat een ontwerpscherm dat laat zien hoe de lay-out en de afbeeldingen weergegeven zullen worden op verschillende schermgroottes. Doordat Reflow de CSS-applicatie benut, kunnen gebruikers webdesigns creëren in het oorspronkelijke webscherm. Gebruikers kunnen tijdens de ontwikkelfase hun oorspronkelijke ontwerpvisie behouden doordat zij het eindresultaat kunnen previewen in de browser, de designs in real-time kunnen inspecteren met Edge Inspect, en CSS-informatie kunnen achterhalen voor gebruik in Edge Code, Dreamweaver of andere code-editors. Gedurende deze preview-periode is Adobe actief op zoek naar feedback van Reflow-gebruikers om het product gaandeweg te kunnen verbeteren. Dit kan via de site van Github op: https://github.com/edge-reflow/issues.

Adobe heeft ook updates aangekondigd voor Adobe Edge Animate die nieuwe CSS-features gaat bevatten, zoals gradients, CSS-filters en verbeterde lettertype-ondersteuning. Gebruikers kunnen nu elementen stijlen en animeren door radiale en lineaire gradiënten te gebruiken en lettertypen direct in Edge Web Fonts te bekijken in een nieuwe interface. Met de nieuwe CSS-filterondersteuning kunnen gebruikers in Edge Animate CSS-toepassingen gebruiken die in moderne WebKit-browsers te vinden zijn, denk aan vervagen, grijs maken, sepia, helderheid, contrast, hue rotate, invert en saturatie-filters. Voorheen konden filter-effecten alleen gerealiseerd worden met tools zoals Adobe Photoshop.

Daarnaast heeft Adobe ook een update doorgevoerd van Adobe Dreamweaver voor Creative Cloud-leden waardoor deze beter geïntegreerd kan worden met Adobe Edge Tools & Services. Deze update houdt in dat er meerdere nieuwe features zijn die code authoring-functies en werkstromen verbeteren. De fluid grid lay-out, een functie die geïntroduceerd werd in Adobe Dreamweaver CS6, stelt ontwikkelaars in staat om class- en ID-tags te gebruiken en biedt een nieuwe gebruikersinterface. Ontwikkelaars kunnen nu ook Edge Web Fonts previewen, selecteren en integreren met Dreamweaver-projecten.

De preview release van Adobe Edge Code bevat functies als Live Development, waarmee ontwikkelaars veranderingen van codes meteen in de browser kunnen zien, en Quick Edit, waarmee zij direct codes kunnen veranderen zonder eerst tussen verschillende bestanden te hoeven switchen. In deze nieuwe update zijn codehints toegevoegd voor CSS-eigenschappen en HTML-tags en –attributen, waardoor deze release een nog productievere codebewerker is voor webdesigners en –ontwikkelaars die werken met webstandaarden.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software