Citrix introduceert XenMobile MDM

Citrix introduceert XenMobile MDM

Citrix introduceert XenMobile MDM

25-02-2013

Citrix introduceert XenMobile MDM


Citrix introduceert XenMobile MDM voor zakelijke omgevingen. Deze mobile device management-oplossing is geïntegreerd met andere Citrix-producten, waaronder Citrix CloudGateway,Citrix NetScaler, Citrix XenDesktop, GoToMeeting, GoToAssist, Citrix ShareFileen Citrix Podio

Eindgebruikers hebben steeds meer de behoefte om hun eigen apparaten en apps te gebruiken en willen overal toegang tot hun e-mail en documenten. Bedrijven hebben daarom behoefte aan een oplossing die deze mogelijkheden biedt, zonder dat dit gevolgen heeft voor de beveiliging van IT-systemen. XenMobile MDM levert hiervoor het fundament, met role-based management, configuratie en beveiliging van bedrijfs- en privé-apparaten.

De oplossing is volgens Citrix gebouwd op een architectuur met een hoog beveiligingsniveau en integreert direct met Microsoft Active Directory en belangrijke infrastructuursystemen, maar ook met tools voor informatiebeveiliging en event management. Met XenMobile MDM kunnen werknemers via self-service een apparaat klaar maken voor zakelijk gebruik. IT kan beleidsrichtlijnen en apps automatisch leveren aan grote groepen gebruikers. Ook is het mogelijk om apps op een blacklist of whitelist te plaatsen, jailbroken apparaten te detecteren en te beschermen en gegevens van een verloren of gestolen apparaat te wissen.

Daarnaast biedt Citrix nu een Mobile Solutions Bundle voor Enterprise Mobility Management (EMM), bestaande uit XenMobile MDM en CloudGateway.

Samen met verschillende partners, waaronder Cisco, Fujitsu, HP, Palo Alto Networks, Samsung en Wipro Mobility Solutions, levert Citrix geïntegreerde oplossingen op het gebied van enterprise mobility.

Beschikbaarheid 
XenMobile MDM en de Mobile Solutions Bundle zijn beschikbaar vanaf 25 februari.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility