Redactie - 26 februari 2013

Akamai breidt Kona Site Defender uit

 

Akamai Technologies, een cloud& contentplatform aanbieder, heeft zijn Kona Site Defender-oplossing voor webbeveiliging voorzien van diverse nieuwe mogelijkheden, zo meldt Hans Nipshagen (foto), Regional Manager Benelux van Akamai.

De nieuwe versie van Kona Site Defender bevat upgrades voor de Web Application Firewall (WAF) en network layer controls, evenals nieuwe mogelijkheden om te controleren of websiteverzoeken afkomstig zijn van mensen (en niet van geautomatiseerde, potentieel kwaadaardige systemen). Ook de tools voor configuratie en automatisering zijn verbeterd, waarmee de oplossing sneller kan worden uitgerold en organisaties nog eerder kunnen reageren op aanvallen die voortdurend van aard veranderen. Daarnaast heeft Akamai Application Programming Interfaces (APIs) ontwikkeld en andere aanpassingen doorgevoerd in Kona Site Defender. Deze aanpassingen maken het voor Managed Security Services Providers (MSSP’s) gemakkelijker om de technologie van Akamai te gebruiken. Ook is nu een betere integratie met bestaande, on-premise beveiligingstechnologie mogelijk.

Kona Site Defender is onderdeel van de Akamai Kona Security Solutions-familie. Op dit moment gebruiken 27 van de Fortune 100 bedrijven, 37 van de Internet Retailer 100 bedrijven (waaronder 10 van de top-20) en 27 van de Mobile 100 bedrijven de Kona Security Solutions van Akamai.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!