Redactie - 27 februari 2013

RSA introduceert Authentication Manager 8 met Big Data risico-analyse


RSA introduceert tijdens de RSA Conference 2013 in San Francisco de nieuwe Authentication Manager 8. De security-divisie van EMC heeft het authenticatiesysteem uitgebreid met een nieuwe, op risico-gebaseerde authenticatievorm met behulp van Big Data Analytics. Door tientallen risicofactoren te analyseren zijn organisaties in staat te bepalen wie er geautoriseerd is om toegang te hebben tot hun enterprise, cloud en mobiele omgevingen.

Authentication Manager 8 combineert de RSA SecurID eenmalige wachtwoordtechnologie met op risico-gebaseerde authenticatie. Hierdoor zijn organisaties in staat de toegang tot gevoelige informatie en hulpmiddelen binnen het bedrijf en in de cloud te beveiligen, aldus RSA. Gelijktijdig voert de zelflerende RSA Risk Engine op de achtergrond authenticatiecontroles uit op basis van een aantal unieke risicofactoren om de veiligheid van elke gebruikerssessie te garanderen.

Big Data Analytics Door gebruik te maken van Big Data Analytics biedt RSA Authentication Manager 8 meer inzicht in de risico’s van toegangscontrole. Door uitgebreide gebruikersprofielen aan te maken, gebaseerd op zowel de device-kenmerken als gedragskarakteristieken, is het mogelijk om normaal gedrag te accepteren en bij abnormaal gedrag extra authenticatie te vragen of de toegang te blokkeren. RSA Authentication Manager 8 is ontworpen om veilige toegangscontrole te bieden die verder gaat dan op zichzelf staande twee- en multi-factor authenticatiemethoden. Door de optie om meer dan honderd risicofactoren in bijna oneindige combinaties inzichtelijk te maken, zijn organisaties beter in staat om risico’s te beoordelen op basis van gebruikersactiviteit. Bovendien hebben bedrijven meer zekerheid over authenticatie gebaseerd op het individuele risico, zo beweert RSA.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!