Redactie - 06 maart 2013

Kepware introduceert KEPServerEX versie 5.11


Kepware introduceert KEPServerEX versie 5.11. De nieuwe uitbreidingen van Kepware's KEPServerEX platform verbeteren de connectiviteit bij energiedistributie, uitgebreide OPC ondersteuning, en vereenvoudigen EFM configuratie.

De nieuwe KEPServerEX 5.11 uitbreidingen omvatten ondersteuning voor Windows 8 en Windows Server 2012, alsmede de volgende nieuwe producten en functies:

-IEC 61850 MMS Client Driver: deze nieuwe driver maakt gebruik van de Manufacturing Messaging Specification (MMS) van de IEC 61850 specificatie voor het verzenden van data van substation automatiseringsapparaten (zoals schakelaars en stroomonderbrekers) naar SCADA en HMI toepassingen voor analyse en rapportage.

-OPC XML-DA Client Driver: deze nieuwe driver versterkt Kepware's OPC Connectivity Suite aanbod en stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met elke OPC XML-DA server. De driver vereenvoudigt de aansluiting met andere third party servers en kan protocollen omzeilen, waardoor KEPServerEX gemakkelijk OPC data kan verzamelen.

-EFM Simulator: deze nieuwe functie is een eenvoudig te gebruiken flow computer simulator binnen de EFM Suite. De driver simuleert EFM historische data om te bevestigen dat de EFM Exporter Plug-In configuratie goed werkt. De EFM Simulator bespaart tijd en geld van gebruikers door de noodzaak te elimineren om fysiek verbinding te maken met flow computers bij de beoordeling van de server en exporter configuraties, aldus Kepware.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!