Oracle introduceert de Oracle Database Appliance X3-2
06-03-2013

Oracle introduceert de Oracle Database Appliance X3-2

Oracle maakt de algemene beschikbaarheid van de Oracle Database Appliance X3-2 bekend. De nieuwe Database Appliance levert dubbele prestaties ten opzichte van zijn voorganger en biedt ruim vier keer meer storage-capaciteit, aldus Oracle.

Oracle Database Appliance is een pakket van software, server, storage en networking. Klanten kunnen direct hun hoeveelheid gegevens kwijt door een Storage Expansion Shelf aan te sluiten zonder dat verder beheer nodig is.

De Oracle Database Appliance X3-2 heeft een optioneel gevirtualiseerd platform, dat is gebouwd op Oracle VM. Hierdoor is het voor software-resellers makkelijker een complete oplossing aan te bieden en te verzenden.

Dankzij de virtualisatieondersteuning zijn organisaties in staat snel complete appliances met hoge beschikbaarheid te implementeren op verschillende locaties met beperkte ruimte en kennis. Door gebruik te maken van de partitioneringsmogelijkheden van Oracle VM zijn minder softwarelicenties van Oracle Database Appliance Virtual Platform nodig. De ‘pay-as-you-grow’ softwarelicentie is ook hier van toepassing, net als op alle andere Oracle-software, aldus het bedrijf van Larry Ellison.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software