VCEE levert ‘add-on’ VASCM voor Virsto Storage Hypervisor
07-03-2013
Deel dit artikel:

VCEE levert ‘add-on’ VASCM voor Virsto Storage Hypervisor


Hoewel de Hyper-V variant van de Virsto Storage Hypervisor identieke performance -en besparing voordelen oplevert als de VMware variant, zijn de beheer en controle mogelijkheden voor de Microsoft oplossing zeer basaal. Eén van de speerpunten van VCEE (Virsto Centre of Expertise Europe) is het snel kunnen ontwikkelen van maatwerkapplicaties t.b.v. Virsto Storage Hypervisor oplossingen en met name op het gebied van de Microsoft Hyper-V variant.

Virsto Automated Snapshot & Clone Management
Als antwoord op de roep uit de markt heeft VCEE een suite ontwikkeld, genaamd “Virsto Automated Snapshot & Clone Management (VASCM)“ , waarmee de beperkingen t.o.v. de VMware variant worden opgeheven. De combinatie van Virsto, VASCM en een simpele block-based SAN biedt een betaalbare enterprise-level oplossing voor het traditioneel minder kapitaalkrachtig MKB segment.

VASCM biedt op basis van een policy geautomatiseerd creëren van snapshots van alle relevante Virtuele Machines. Ook biedt het geautomatiseerd creëren van vDisk Clones, die paraat staan om ‘point in time’ restores van de Virtuele Machines mogelijk te maken, zonder dat deze clones extra diskruimte in beslag nemen. Verder biedt het geautomatiseerd exporteren van Virsto vDisks naar Microsoft NTFS VHD disks ten behoeve van ‘disaster recovery’ doeleinden. Tot slot biedt het grafische gebruikers interface (GUI), waarmee de inhoud van snapshots kunnen worden bekeken en waarmee data gekopieerd kan worden naar een NTFS-directory.

Hyper-V
“Deze functionaliteit ontbreekt in de standaard Virsto for Microsoft Hyper-V versie, waardoor de toegevoegde waarde van Virsto voor Microsoft gebruikers zich beperkt tot de kerncompetenties van de Virsto Storage Hypervisor zoals het versnellen (10x)van de bestaande Virtuele Server omgeving en besparing op Storage investeringen (tot 90%)”, aldus Reinier Muller (foto), directeur van VCEE. “Dankzij VASCM hoeft op de uitwijk locatie geen Virsto Software aanwezig te zijn, en kan men zonder conversie middelen, direct beschikken over een werkende Hyper-V omgeving.”, vervolgt Muller.

VMware
De VASCM suite wordt bij nieuwe Virsto for Hyper-V klanten cadeau gedaan, indien voor minimaal 2TB aan licenties wordt aangeschaft. “Nu VMware heeft besloten om Virsto over te nemen, hoeven de Microsoft Hyper-V klanten van Virsto dankzij VCEE niet bang te zijn dat zij verstoken blijven van nieuwe functionaliteit op het Microsoft product,” besluit Muller.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage