Redactie - 21 maart 2013

Riverbed biedt nieuwe ontwikkeltools FlyScript en Splash

Riverbed Technology, leverancier van application performance oplossingen, biedt nieuwe tools.

Als onderdeel van de nieuwe mogelijkheden binnen programmable infrastructuur vallen de nieuwe ontwikkeltools, FlyScript. Hiermee is integratie en automatisering (automation) binnen het Riverbed Performance Platform mogelijk met externe systemen en eigen software van klanten, aldus Riverbed. 

Daarnaast krijgen ontwikkelaars, programmeurs en beheerders toegang tot Riverbed Splash. Dit is een online community waar klanten meer informatie kunnen vinden over het gebruik van FlyScript voor betere performance, controle en schaalbaarheid van hun applicaties. Riverbed Splash biedt ook best practices voor het configureren, implementeren en beheren van Riverbed-oplossingen.

De introductie van de FlyScript-ontwikkeltools bouwen voort op de scripting- en aanpassingsmogelijkheden van Riverbed Stingray Traffic Manager. Hiermee kunnen organisaties custom functionaliteiten bouwen of traffic-management-richtlijnen implementeren die uniek zijn voor een applicatie. In aanvulling biedt FlyScript ontwikkeltools die programeerbaarheid binnen bredere ontwikkel- en operationele levenscyclus mogelijk maakt, aldus de netwerkleverancier

Als onderdeel van de FlyScript ontwikkeltools introduceert Riverbed REST API's voor de Riverbed Performance Platform-oplossingen, zoals Cascade Shark, Cascade Profiler en Stingray Traffic Manager. Deze REST APIs bieden ontwikkelaars de juiste ondersteuning bij het benaderen van ruwe data en het beheren van de configuratie van Riverbed-oplossingen in een standaard web service-ontwerpmodel, aldus Riverbed.

  Om codeerprocessen voor applicatieprogrammeurs en gewone codeurs te vereenvoudigen, introduceert Riverbed de Python Software Development Kit (SDK). Dit op basis van volledig gedocumenteerde en ondersteunde REST API¹s voor de ontwikkeling van custom modules en applicaties. Met de FlyScript ontwikkeltools kunnen beheerders de uitvoering van herhaalde taken vereenvoudigen en versnellen met scripts die gekopieerd, geplakt en aangepast kunnen worden. Zo kunnen meerdere functies worden geautomatiseerd, waaronder configuratie, implementatie, monitoring en het testen van performance-uitdagingen, aldus Riverbed.

Verder maakt FlyScript het voor externe Service Providers of System Integrators mogelijk om data uit verschillende bronnen te halen en configuratie-instellingen voor meerdere doeleinden te gebruiken. Door dit niveau van automatisering is het voor IT-organisaties niet meer nodig om te vertrouwen op verschillende technologieën voor het leveren van IT-diensten aan eindgebruikers en het ondersteunen van bedrijfskritische doelen, aldus Riverbed.

Online Community
Terwijl klanten en partner voordeel halen uit de mogelijkheden die FlyScript en programmable infrastructure biedt, dient de Splash Community als platform om te leren, samen te werken en te delen, aldus Riverbed. Deze community helpt klanten om collega¹s niet alleen te betrekken door middel van forums en technische blogs, maar ook om te communiceren met ontwikkelaars en het support team. Educatieve middelen zijn te vinden in Splash, zoals programmeervaardigheden en best practices voor verschillende doelgroepen, ongeacht hun expertise. Ontwikkelaars die scripts, modules, custom widgets en UI-integraties willen creëren die voldoen aan de specifieke eisen van hun IT-infrastructuur, kunnen beginnen met de bibliotheek die te vinden is in Splash, aldus Riverbed.

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!