Redactie - 28 maart 2013

Vingerafdrukherkenning DigitalPersona opgenomen in IGEL thin clients voor Citrix XenApp server


IGEL Technology, producent van thin clients, en DigitalPersona, leverancier van oplossingen voor identiteitscontrole op basis van biometrie, hebben hun technologieën geïntegreerd om authenticatie met vingerafdrukherkenning mogelijk te maken voor virtuele applicaties die op een Citrix XenApp server draaien.

Dankzij de inzet van vingerafdrukbiometrie kunnen alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot systemen, data en applicaties. Het vergroot de veiligheid en vereenvoudigt het voldoen aan wet- en regelgeving. “Met DigitalPersona’s vingerafdrukherkenning krijgen onze klanten de beschikking over een zeer veilige vorm van authenticatie,” zegt Edwin de Ron (foto), sales manager Nederland bij IGEL Technology. “Op iedere werkplek, ongeacht waar die zich bevindt, kunnen gebruikers door slechts het aanraken met een vinger direct toegang krijgen tot hun eigen virtuele desktops op de thin client.”

Linux
IGEL Linux ondersteunt nu het beheer van identiteitsgegevens op Citrix XenApp servers met DigitalPersona Pro Enterprise v5.3 en v5.4 (authenticatiesoftware) op alle x86 gebaseerde IGEL UD2-, UD3-, UD5- en UD9-apparaten. Het gebruik van DigitalPersona U.are.U 4500 Fingerprint Readers biedt mobiele werkers een veilige en snelle vorm van authenticatie voor het benaderen van virtuele desktops. Deze vingerafdruklezers zijn via USB gekoppeld aan de IGEL thin clients.

Door: Witold Kepinski  
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!