Redactie - 01 april 2013

ROC Rivor en IT-Workz bieden educatieve applicaties in de cloud


ROC Rivor en IT-Workz gaan een samenwerking aan om stappen te zetten naar tijd- en plaatsonafhankelijk leren. Alle deelnemers van het ROC kunnen vanaf volgend schooljaar door de clouddienst ‘DigiCampuz’ gebruik maken van hun educatieve applicaties in de cloud.

Met het DigiCampuz-concept biedt IT-Workz educatieve applicaties aan in de cloud. Onderwijsinstellingen kunnen aansluiten op deze omgeving en de deelnemers toegang geven tot een remote desktop waarin educatieve applicaties kunnen worden opgestart. Hierdoor krijgen alle deelnemers de beschikking over een werkomgeving waar ze beschikking hebben over alle benodigde educatieve applicaties afgestemd op studierichting en/of leerjaar. Omdat deze omgeving ter beschikking wordt gesteld vanuit de cloud, hebben leerlingen op ieder gewenst moment -zowel op school als thuis- toegang tot deze omgeving.

IT-Workz verzorgt de gehele infrastructuur (servers en data), het onderhoud en maakt de koppeling met het deelnemervolgsysteem KRD van ROC Rivor. Door deze koppeling kan de school zelf applicaties toewijzen per studie, jaar en richting. Alle standaard gebruikte browsers worden ondersteund, waardoor deelnemers device-onafhankelijk beschikking hebben over hun educatieve applicaties. Hierdoor is geen eigen hardware en beheer meer nodig. Doordat er gewerkt wordt met Office 2013 is het zelfs mogelijk om de swipe-technologie van tablets te ondersteunen. Swipen wordt ondersteund in het menu waar de applicaties worden aangeboden.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!