Redactie - 05 april 2013

Veeam Software Management Pack v6 geeft beter inzicht met System Center voor VMware omgevingen


Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere en Windows Server Hyper-V, heeft Veeam Management Pack (MP) v6 voor VMware gelanceerd.

De nieuwe versie biedt middelgrote tot grote bedrijven die werken met Microsoft System Center aanvullende prognose- en planningsmogelijkheden om VMware-omgevingen beter te kunnen beheren. Veeam MP breidt System Center uit met monitoring, beheer en capaciteitsplanning voor VMware en biedt vanaf één enkele console een eenduidig beeld van zowel fysieke als virtuele infrastructuren en applicaties.

De nieuwe versie van Veeam MP bevat nieuwe rapportages voor VMware-capaciteitsplanning op host failure modeling, prestatievoorspellingen voor vSphere-clusters en capaciteitsprognoses voor virtuele machines. Deze rapportages zorgen ervoor dat IT-beheerdersop de hoogte zijn van capaciteitsproblemen, voordat deze tot storingen kunnen leiden.

Ook bevatten de rapportages ‘what-if’-modeling waarmee IT-beheerders kunnen zien welke invloed specifieke veranderingen in hun virtuele infrastructuur hebben op de prestaties, aldus Ratmir Timashev, president & CEO van Veeam Software (foto). “Vandaag de dag voert virtualisatie de boventoon in moderne datacenters. Het effectief beheren van deze virtuele infrastructuren is dan ook essentieel. Veeam MP v6 stelt organisaties in staat hun virtuele VMware-omgeving te beheren met behulp van een product waar zij al bekend mee zijn, namelijk Microsoft System Center.”

Ondersteuning en beschikbaarheid
Veeam MP v6 ondersteunt VMware vSphere 5.1, Microsoft Windows Server 2012 en Microsoft System Center 2012 SP1 en is vanaf nu beschikbaar. Nieuwe gebruikers van Veeam MP die met Microsoft System Center werken of gaan werken, kunnen profiteren van tien gratis sockets en een jaar gratis onderhoud. De licentie kent geen verloopdatum en biedt alle functionaliteiten. Meer informatie is te vinden op http://www.veeam.com/freemp.

Door: Witold Kepinski 




Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!