Redactie - 05 april 2013

Acquia levert Open Source Mobile App Code om content te plaatsen op Drupal sites


Acquia, de enterprise guide voor Drupal, introduceert de broncode voor Drupal Create. Met deze mobiele applicatie kan een Drupal gebruiker vanaf ieder willekeurig iOS-apparaat direct content plaatsen op zijn websites. Acquia heeft de Objective-C broncode voor Drupal Create beschikbaar gemaakt op GitHub. Met een functionele codebase hebben de ontwikkelaars de mogelijkheid om op maat gemaakte mobiele apps te bouwen die communiceren met Drupal sites.

"Drupal heeft duizenden zogenaamde ´community-contributed´ modules en thema's. Met de broncode voor Drupal Create, geeft Acquia een kick-start aan de ontwikkeling van mobile content publishing apps voor Drupal ", zegt Dries Buytaert (foto), CTO en mede-oprichter van Acquia. "Aangezien mobile al snel een dominante factor is bij digitale ervaringen, richt de Drupal gemeenschap zich steeds meer op het leveren van content buiten het bureaublad. Door bij te dragen aan de Drupal Create codebase, kunnen we gebruik maken van de snelle innovatie van de Drupal gemeenschap door ontwikkelaars krachtige, open source codes aan te bieden, die ze kunnen gebruiken, tweaken en uiteindelijk verbeteren."

Met de werkende codebase als basis, kunnen ontwikkelaars bouwen aan Drupal-specifieke content publishing apps gebaseerd op de behoeften van de site-eigenaren en degene die bijdrage leveren aan de content. Op maat gemaakte applicaties kunnen worden afgestemd op het gebruik van de verschillende functies van een iOS-apparaat, inclusief locatie en social API's in aanvulling op de geïntegreerde camera en luidspreker. Drupal Create stelt content-auteurs in staat nieuwe inhoud te plaatsen, inclusief blogposts, artikelen, foto's en aangepaste content op elke Drupal 7 site.

Drupal Create is ontwikkeld in samenwerking met Acquia partner WorkHabit, een partner die aanzienlijk heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van real-time, mobile web en social platforms toepassingen voor Drupal. Acquia en WorkHabit hebben Drupal Create gebouwd boven op de Drupal iOS Software Development Kit, tevens ook beschikbaar op GitHub.

Een voorbeeld van een content publishing app op basis van het Drupal Create codebase is de Drupal Gardens iOS-app, die beschikbaar is in de iTunes App Store. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de Drupal Create codebase om een soortgelijke app te bouwen om content rechtstreeks op hun Drupal sites te plaatsen.

De Drupal Create codebase kan worden gedownload via: https://github.com/acquia/drupal-create

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!