Login Consultants annonceert nieuwe release Automation Machine for Hosted Desktops
05-04-2013
Deel dit artikel:

Login Consultants annonceert nieuwe release Automation Machine for Hosted Desktops


Login Consultants, een onafhankelijke internationale IT-dienstverlener gericht op End User Computing, lanceert een nieuwe release van haar automatiseringsframework ‘Automation Machine for Hosted Desktops’.

Automation Machine for Hosted Desktops is een compleet software product voor de efficiënte ontwikkeling en beheer van gecentraliseerde en gevirtualiseerde Windows omgevingen, zoals Server Based Computing (SBC), VDI en Private Clouds. Automation Machine is ontwikkeld om honderd procent van alle benodigde wijzigingen te automatiseren, zoals het toevoegen van server, het uitrollen van nieuwe applicaties en het installeren van updates, upgrades en patches.

Intern ontwikkelde workflow engine Deze release (AM2012R2) van Automation Machine is voornamelijk gericht op de introductie van PowerFlow als een nieuwe, intern ontwikkelde workflow engine met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid. PowerFlow is geheel gebaseerd op Microsoft PowerShell en wordt gebruikt voor het automatiseren van SBC maintenance windows. Daarnaast is er een aparte grafische gebruikersinterface toegevoegd om de maintenance windows te starten, stoppen, pauzeren en resetten. Ook is er een aparte maintenance workflow geïntroduceerd die speciaal geschikt is voor XenApp 5, 6, 6.5 en Microsoft RDS.De nieuwe workflow engine biedt meer controle over de maintenance windows. De maintenance windows van elke groep servers kunnen apart geconfigureerd worden om het beheer nog verder te optimaliseren, te voldoen aan Service Level Agreements (SLAs) met de werkvloer wat betreft beschikbaarheid en geeft de beheerder de mogelijkheid om wijzigingen op een tijdige manier door te voeren. Met de introductie van de grafische gebruikersinterface van PowerFlow is specifieke XML kennis niet meer nodig.

Invoeren Agile als ontwikkelmethode Vanwege de snelheid waarin de SBC en VDI wereld verandert en vanwege de diversiteit aan producten waar Automation Machine mee werkt heeft Login Consultants Agile ingevoerd als ontwikkelmethode om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar nieuwe features. Kortere ontwikkelrondes zorgen voor een snellere reactie op de veranderende wensen en eisen van klanten. Dit resulteert in een regelmatigere stroom van nieuwe updates en patches, welke als download online beschikbaar worden gesteld.

Beschikbaarheid Op de website van Automation Machine, www.getautomationmachine.com is een nieuwe simulator beschikbaar. Met deze simulator kunnen alle features en mogelijkheden van de nieuwe release van Automation Machine for Hosted Desktops geëvalueerd worden. Bestaande S4 versie 5.2.1 en AM2012-klanten kunnen een patch van de website downloaden om zo hun eigen omgeving te updaten. Klanten met een oudere versie van Automation Machine (voorheen Solution 4) en bedrijven die interesse hebben in de nieuwe release van Automation Machine for Hosted Desktops kunnen contact opnemen met Login Consultants.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer