Redactie - 10 april 2013

Russische NAVITEL lanceert navigatiesoftware met West-Europese kaart van AND

NAVITEL, speler voor navigatie in Rusland en Oost-Europa en AND, een onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt-, start de verkoop van de navigatiesoftware met West-Europese kaarten.

De kaarten dekken ruim 98% van het wegennet, waaronder miljoenen POI's, adresgegevens en navigatie over de grenzen.NAVITEL en AND hebben het partnerschap in april 2012 aangekondigd om kennis, ervaring en knowhow in het ontwikkelen van navigatie producten te combineren. Dankzij deze samenwerking biedt NAVITEL nu navigatieproducten met zeer gedetailleerde, nauwkeurige en actuele West-Europese kaarten op basis van de AND geodata. AND geodata wordt gebruikt voor het wereldwijd zoeken van adressen, geocoding, mapping en navigatie.

De kaarten beslaan meer dan 6 miljoen kilometer wegen, bijna 4 miljoen Points of Interest en ongeveer 372.500 steden en gemeenten. De volgende landen zijn opgenomen in het pakket "West-Europa": Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Vaticaanstad, Zwitserland en Zweden.

De NAVITEL navigatiesoftware is per direct beschikbaar in Google Play (Android) en zal binnenkort beschikbaar zijn in iTunes (iOS). Andere platformen volgen later.

NAVITEL is een toonaangevende leverancier van navigatieoplossingen voor de auto-industrie, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van satelliet navigatiesoftware en cartografie.

AND produceert en verkoopt wereldwijd digitale kaarten en locatie-gebaseerde diensten. Het bedrijf richt zich op het toevoegen van locatie-intelligentie met als doel bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van locatie-technologieën en big geo-data.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!