Aruba Networks introduceert ClearPass Access Management System
12-04-2013

Aruba Networks introduceert ClearPass Access Management System


Aruba Networks, leverancier van wlan-oplossingen kondigt Aruba WorkSpace aan, een nieuw onderdeel van het ClearPass Access Management System.

Aruba WorkSpace brengt de systemen Network Access Control (NAC), Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) samen in een enkele oplossing waarmee bedrijfsgegevens kunnen worden beveiligd en helpdeskkosten voor BOYD (Bring Your Own Device) worden verminderd, zo beweert Aruba.

Aruba WorkSpace is gebouwd op een enterprisesysteem voor netwerkbeleid waardoor het met alle netwerken kan communiceren. Dit houdt in dat automatisch een hogere netwerkprioriteit kan worden toegewezen aan applicaties voor het werk. Als het apparaat van een werknemer verbinding maakt met een niet-vertrouwd netwerk, kan Aruba WorkSpace automatisch applicatiespecifieke VPN's maken om traffic te coderen en een ononderbroken toegang tot interne resources te bieden. Aruba WorkSpace kan ook netwerktoegang beperken als een apparaat opengebroken is (jailbreak) of niet-goedgekeurde applicaties bevat.

Partners
Als alternatief voor de native apparaatbeheerfuncties biedt Aruba ClearPass integratie met de belangrijkste verkopers van Mobile Device Management (MDM, mobiel-apparaatbeheer), zoals Airwatch, Citrix, FiberLink, JAMF Software, MobileIron en SOTI. Door deze integratie kunnen klanten met bestaande implementaties of voorkeuren van MDM-oplossingen een gecombineerde waarde realiseren van een geïntegreerd netwerkbeleid op contextbasis, introductie en beveiliging, en een volledig scala aan MDM-mogelijkheden. Deze integratie van Aruba ClearPass en MDM-oplossingen kan kritieke beveiligingsacties voor mobiele apparaten organiseren op basis van wie de gebruikers zijn, welk apparaat ze gebruiken, waar ze zich bevinden en welke applicaties actief zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld camera's van mobiele apparaten worden uitgeschakeld als het apparaat zich in een beveiligd of verboden gebied bevindt.

Bedrijfsapplicaties 
Naast volledige BOYD-besturing voor IT biedt Aruba WorkSpace ook ongekende eindgebruikersbesturing om de BYOD-ervaring te personaliseren en de druk op helpdeskresources te verminderen. Een Aruba WorkSpace mobiele applicatie wordt naar werknemersapparaten gepusht, waarna werknemers werkapplicaties kunnen openen en beheren, AirPrint en AirPlay apparaten kunnen delen met andere gebruikers of groepen, andere geïntroduceerde apparaten beheren en gastenaccounts configureren. Alle aspecten van BYOD zijn op één plek toegankelijk voor eindgebruikers.

Het ClearPass Access Management System is nu beschikbaar. De Aruba WorkSpace software voor ClearPass ondergaat nu beta-tests en is beschikbaar vanaf juli 2013. Een client-side software-applicatie met de naam Aruba WorkSpace voor apparaten met iOS of Samsung Android zal verkrijgbaar zijn in de Apple App Store en de Google Play marketplace, ook in juli 2013.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken