Redactie - 22 april 2013

WD introduceert 3,5 inch SAS harde schijven


WD, onderdeel van Western Digital en speler in opslag, introduceert vandaag een nieuwe 3,5-inch SAS harde schijf voor datacenters. De WD XE, een 2,5-inch SAS harde schijf, is nu verkrijgbaar in een 3,5-inch adapter. De WD XE is per direct verkrijgbaar en biedt hoge prestaties, een laag energieverbruik en een eenvoudiger upgrade pad voor bestaande 3,5-inch opslagsystemen, aldus WD.

De vraag naar 3,5-inch harde schijven neemt af, maar er blijft behoefte aan krachtige opslagproducten als overgangsoplossing voor legacy systemen. De WD XE-schijven bieden hoge prestaties en zijn daarmee een interessante upgrademogelijkheid voor datacenters waar de legacy schijven het einde van hun levensduur naderen.

Barber Brinkman (foto), Sales Manager Benelux bij WD: "De nieuwe WD XE-schijven bieden vijftig procent meer capaciteit, dezelfde of betere prestaties, grotere betrouwbaarheid en tot 67 procent minder energieverbruik ten opzichte van de 3,5-inch 15.000-RPM schijven. Dat maakt ze zeer geschikt voor datacenters die zich in een overgangsfase bevinden. IT-managers kunnen nu zorgeloos migreren naar de nieuwste enterprise-class schijven van WD, zonder dat ze aanwezige schijfbehuizingen hoeven te vervangen. Daarmee beschermen we hun eerdere investeringen in opslagoplossingen."

Prijs en verkrijgbaarheid
De WD XE SAS-enterprise harde schijven in een 3,5-inch performanceadapter, inclusief vijf jaar garantie, zijn verkrijgbaar bij geselecteerde distributeurs en resellers. De harde schijven zijn verkrijgbaar met een capaciteit vanaf 300 GB tot 900 GB (modellen: WD3001HKHG, WD6001HKHG en WD9001HKHG). De adviesprijs voor de schijven varieert van 199 euro tot 499 euro.

Door: Witold Kepinski  

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!