Redactie - 25 april 2013

Scense 8.1 beheert hosted virtuele desktops


Scense heeft Scense versie 8.1 vrijgegeven van zijn Workspace Management oplossing. Naast een aantal geplande nieuwe features en product verbeteringen, bevat deze versie ook een antwoord op de feedback van klanten en partners op Scense 8.0. Naast de ondersteuning van Oracle databases en een aantal bugfixes, zijn de features en productverbeteringen in Scense 8.1 voornamelijk gegroepeerd rondom de thema's BYOC, hergebruik en toepasbaarheid in complexe desktop omgevingen.

Een versie voor Scense partners
Scense partners zullen verheugd zijn met het hoge aantal nieuwe functionaliteiten welke is ontwikkeld specifiek voor deze groep, aldus Scense. Deze release stelt consultants bijvoorbeeld nog beter in staat om Scense componenten welke zijn gecreëerd tijdens een implementatie te hergebruiken voor nieuwe implementaties waar soortgelijke uitdagingen moeten worden aangegaan. Daarnaast is Scense 8.1 nu ook in staat om in de meest complexe omgevingen haar werk te doen, in meerdere talen waaronder nu ook in de Franse taal.

Hosted desktops
Veel nieuwe functionaliteit in Scense 8.1 is bij uitstek geschikt voor het centrale beheer van virtuele desktops in hosted, multi tenant omgevingen door service providers. Te denken valt aan de ondersteuning van complexe domain en forest structuren ten behoeve van multi-tenancy maar ook, met de handhaving van SLA’s in het achterhoofd, de introductie van Windows performance counters en een nieuwe manier om fouten en logging binnen Scense omgevingen af te handelen en (eventueel) te communiceren met andere systemen.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!