Software AG start met Software AG Live

Software AG start met Software AG Live

Software AG start met Software AG Live

15-05-2013

Software AG start met Software AG Live

Software AG, bekend van onder andere webMethods, ARIS en Terracotta, lanceert Software AG Live,een Platform-as-a-Service (PaaS) voor applicatieontwikkeling, procesanalyse en integratie.

Hiermee breidt Software AG zijn aanbod van enterprise software voor procesmanagement, datamanagement, applicatie- en B2B-integratie uit naar de Cloud, zo meldt de Duitse softwareleverancier. Coca-Cola Enterprises is een van de eerste klanten die het nieuwe platform-as-a-service gaat inzetten.

De Software AG Live PaaS-suite bestaat uit:

AgileApps Live, een cloudplatform voor applicatieontwikkeling, gebaseerd op de technologie van het onlangs overgenomen LongJump. Alle applicaties gebouwd met AgileApps Live zijn direct geschikt voor mobiel gebruik, met ingebouwde beveiligings- en authenticatievoorzieningen. Bovendien zijn er kant-en-klare integratiemogelijkheden met sociale netwerken. AgileApps Live is per direct beschikbaar.

Process Live, een cloudplatform voor de modellering en analyse van bedrijfsprocessen. Procesmanagers, bedrijfsanalisten en architecten werken via dit platform samen aan procesverbetering. Process Live is gebaseerd op Software AG’s marktleidende ARIS-software voor bedrijfsprocesanalyse en enterprise-architectuur en komt beschikbaar in het tweede halfjaar van 2013.

Integration Live, een cloudplatform voor integratie. Integration Live maakt cloud-naar-cloud-integratie mogelijk en sluit naadloos aan op zowel private cloudomgevingen als on-premise Enterprise Service Bus (ESB)-installaties. Integration Live is gebouwd op webMethods ESB-technologie van Software AG en komt beschikbaar in het eerste kwartaal van 2014.

In aanvulling op de PaaS-suite, kondigt Software AG Dynamic Cloud Scaling aan, een nieuwe voorziening van Software AG’s webMethods Integration Server, beschikbaar in de tweede helft van 2013. Dynamic Cloud Scaling maakt flexibele uitbreiding van de integratievoorzieningen naar publieke cloudomgevingen, private cloudomgevingen en on-premise-omgevingen mogelijk. Klanten krijgen de keuze om installaties zelf te beheren of gebruik te maken van Software AG Managed Suite, waarbij Software AG het beheer van componenten als de webMethods Integration Server ‘as-a-service’ levert in het eigen datacenter of in de publieke cloud. Deze beheerdienst is eveneens later dit jaar beschikbaar.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software