Redactie - 23 mei 2013

GFI Software introduceert FixIT Scripts


GFI Software heeft een nieuwe, interactieve social community gelanceerd dat fungeert als een forum voor IT’ers om over crowdsourced scripts te beschikken die IT-problemen oplossen.

Het FixIT ScriptsTM-platform is ontwikkeld voor de GFI MAX managed services provider (MSP)-community. Binnen het open platform kunnen IT-beheerders zowel scripts delen en vinden die hen helpen om IT-problemen aan te pakken. De site stimuleert bezoekers een bijdrage te leveren door het belonen met waarderingen van medegebruikers, badges en prijzen. Door deze functionaliteit kunnen gebruikers geloofwaardigheid binnen de community verdienen voor de oplossingen die ze bieden. Dit garandeert bovendien dat scripts die worden aangeboden op de site van de beste kwaliteit zijn.

De nieuwe online community is te bereiken via www.FixITScripts.com. Via de zoekfunctie op de site kunnen gebruikers software-oplossingen vinden en de code downloaden. Mochten gebruikers geen oplossing op de site kunnen vinden, dan kunnen ze het specifieke probleem omschrijven en de community vragen te reageren door scripts te posten die het probleem oplossen. Op de site kunnen andere gebruikers ook betere suggesties doen om het originele probleem op te lossen en ook de eerder geposte scripts aanpassen of verbeteren. Gebruikers kunnen ook stemmen op een script op basis van bruikbaarheid, volledigheid en de kwaliteit. Hierdoor zullen de beste scripts de hoogste waardering krijgen, aldus GFI.

FixIT Scripts ondersteunt meerdere populaire scripttalen zoals PowerShell, VBScript, JavaScript, Python, Perl, PHP, Ruby, Batch en Command. Daarnaast heeft GFI een FixIT Scripts-taal en -tool gelanceerd. De FixIT Scripts-tool lost automatisch problemen op in GFI’s scripttaal die voor beginnende gebruikers  eenvoudig te gebruiken is. Andere opties op de site zijn onder andere zoek- en navigatietools die gebruikers helpen om specifieke scripts te vinden, uitgebreide online ondersteuning en onbeperkte, gratis toegang, aldus GFI.

FixIT Scripts bevindt zich op dit moment in de publieke bèta fase.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!