Redactie - 22 mei 2013

Aruba Networks introduceert 802.11ac wlan met gigabit wifi


Aruba Networks, speler op het gebied van oplossingen voor mobiele netwerktoegang, introduceert de 802.11ac wlan met gigabit wifi.

De 802.11ac van Aruba biedt ClientMatch. Hierdoor blijven 'sticky' clients altijd verbonden met de beste toegangspunten tijdens het roamen binnen de wireless LAN van Aruba. Zo hebben alle mobiele apparaten altijd voorspelbare prestaties, aldus Aruba.

Toegangspunten van de Aruba 220 serie zijn speciaal gemaakt voor een overgang naar 802.11ac De toegangspunten van de Aruba 220 serie zijn speciaal ontworpen voor 802.11ac, aldus de leverancier.

Microsoft Lync
De WLAN-oplossing van Aruba verenigt mogelijkheden voor het beheren van realtime UCC-applicaties zoals Microsoft Lync. Het maakt het ophalen van gegevens over gesprekskwaliteit uit de nieuwe Lync Diagnostics API van Microsoft mogelijk. De gegevens kunnen vervolgens worden gecombineerd met gegevens over de netwerkstatus. De gegevens die kunnen worden bekeken zijn onder andere: R-waarde, jitter, vertraging, pakketverlies, pakketverlies van wifi-toegangspunt tot controller, identiteitsmapping naar MAC en IP-adres voor beller/gebelde, gesprekstatus, type spraak- of videogesprek en de clientsessies die tijdens het gesprek actief zijn. Dit resulteert in priority handling, een volledig overzicht van de gesprekken, snellere en uitgebreidere foutanalyse en een verbeterde gebruikerservaring.

Lufthansa Technik heeft 802.11ac gekozen om intensieve wifi aan boord van vliegtuigen mogelijk te maken.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!