Redactie - 22 mei 2013

Veeam Software verbetert Recovery Point Objectives met back-up vanaf storage snapshots

Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere en Windows Server Hyper-V, maakt het mogelijk back-ups te maken vanaf SAN snapshots die HP StoreVirtual Storage en HP 3PAR StoreServ Storage ondersteunen.

Deze nieuwe functionaliteit komt beschikbaar in Veeam Backup & Replication v7, dat eerder werd aangekondigd. Het back-uppen vanaf storage snapshots verbetert de Recovery Point Objectives (RPO’s) van VMware-back-up aanzienlijk en vermindert de impact van back-upactiviteiten op de productieomgeving, aldus Veeam.

‘Backup from Storage Snapshots’ is ontwikkeld door en exclusief voor Veeam en minimaliseert de impact op virtuele machines (VM’s) door een VM-snapshot korte tijd beschikbaar te stellen tijdens een back-upactiviteit. Veeam maakt gebruik van VMware Changed Block Tracking (CBT) om de back-uptijd voor incrementele back-ups drastisch te verminderen.

Dankzij VMware CBT, directe dataopslag en andere technieken die door en voor Veeam zijn ontwikkeld, kunnen gebruikerssneller een back-up maken vanaf storage snapshots. Bedrijven hoeven hierdoor niet langer alleen op dagelijkse back-ups te vertrouwen voor I/O-intensieve workloads. IT-beheerders kunnen zo vaak back-ups maken als zij willen, van verschillende keren per dag tot iedere 5 tot 15 minuten tijdens werkuren, vrijwel zonder dat het invloed heeft op de productieomgeving.

Deze nieuwe functionaliteit volgt op Veeam Explorer for SAN Snapshots dat vorig jaar gelanceerd werd en het mogelijk maakt VM’s en individuele items direct vanaf SAN snapshots te herstellen. Hierdoor kan de Recovery Time Objective (RTO) voor herstel vanaf SAN snapshots aanzienlijk verbeterd worden.

“Door voor back-up en replicatie gebruik te maken van storage snapshots zijn IT-beheerders niet langer afhankelijk van de traditionele back-ups buiten kantooruren”, vertelt Ratmir Timashev (foto), CEO van Veeam Software. “In plaats daarvan kunnen zij indien gewenst drie of vier keer per uur een back-up maken, waarmee zij zich ervan verzekeren dat er weinig tot geen data verloren gaat bij een storing in de productieomgeving. Het is geen functionaliteit die we apart aanbieden, ze wordt aangeboden in Veeam Backup & Replication v7.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!