Redactie - 22 mei 2013

Norman vereenvoudigt beheer whitelisting functionaliteit


De IT-beveiligingsspecialist Norman zegt het beheer van de whitelisting functionaliteit binnen Application Control te hebben vereenvoudigd.

Whitelisting voorkomt dat ongeautoriseerde software, zoals malware, kan worden uitgevoerd opde endpoints /werkstations van een bedrijfsnetwerk.

Als onderdeel van de Norman Enterprise Security Suite (NESEC) behandelt de nieuwe versie van Application Control alle patches en software-updates die via de NESEC worden uitgerold en geïntegreerd in Patch-Management. De Whitelist wordt automatisch bijgewerkt, dus het is niet nodig om alle softwarecomponenten handmatig bij te werken. Voor software die niet via Patch & Remediation wordt uitgerold, kunnen “Trusted Vendors” worden ingesteld. Ook voor hen kan de Whitelist automatisch worden bijgewerkt.

Application Control is net als Patch & Remediation en Device Control onderdeel van Norman Enterprise Security Suite. NESEC vereenvoudigt volgens Norman het beheer van Norman oplossingen door middel van een gemeenschappelijke management console en levert de gegevens die de agents op de werkstations van alle drie de producten ontvangen. Op deze manier worden ook de patches en updates van de Whitelisting uitgerold door Patch & Remediation. 

Door: Witold Kepinski 


  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!