VvAA biedt VvAA mobiel pakket met apps voor zorgprofessionals

VvAA biedt VvAA mobiel pakket met apps voor zorgprofessionals

VvAA biedt VvAA mobiel pakket met apps voor zorgprofessionals

02-06-2013

VvAA biedt VvAA mobiel pakket met apps voor zorgprofessionals

VvAA introduceert VvAA mobiel; een initiatief op het gebied van m-Health dat een mobiel-telefonieabonnement, de grootste database voor (medische) apps en een platform voor kennisdeling van zorgprofessionals combineert. De dienst is speciaal ontwikkeld voor en door leden van VvAA, ledenorganisatie en dienstverlener van ruim 110.000 professionals in de Nederlandse zorg.

Revolutie 
De zorg staat aan de vooravond van een (mobiele) revolutie, aldus VvAA. "Een ontwikkeling waarin smartphones en apps de nieuwe instrumenten zijn om de zorg te verbeteren. De meerderheid van de zorgprofessionals is echter nog terughoudend met het inzetten van nieuwe communicatietechnologieën. Daarom heeft VvAA in samenwerking met haar leden een mobiel-telefonieabonnement ontwikkeld en brengt zij daaraan gekoppeld met Arts en Apps overzicht in het oerwoud van (medische) apps."

VvAA mobiel faciliteert zorgprofessionals

Richard Faas, innovatiemanager van VvAA en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van VvAA mobiel: "VvAA begon in 1924 als vereniging voor (auto)mobiele artsen. Inmiddels staan we aan het begin van een nieuwe mobiele revolutie in de zorg met toepassingen in m-Health en e-Health. Smartphones, tablets en apps worden steeds vaker gebruikt als instrumenten om de zorg te verbeteren. Zorgprofessionals die met deze mobiele toepassingen werken, zowel privé als zakelijk, moeten kunnen vertrouwen op hun mobiele uitrusting. VvAA mobiel biedt dan ook altijd de maximaal mogelijke datasnelheid, snelle vervanging bij ongelukken en kwalitatieve serviceverlening. VvAA mobiel maakt gebruik van het kwalitatief hoogstaande netwerk van KPN en biedt binnen en buiten de bundel hetzelfde tarief. Gebeurt er onverhoopt iets met de telefoon waardoor men geen (medische) apps meer kan raadplegen of de laatste protocollen en richtlijnen niet meer kan downloaden om de patiënt te ondersteunen, dan ontvangen zij binnen vier uur een vervangend toestel."

Arts en Apps
Gebruikers van VvAA mobiel krijgen direct toegang tot Arts en Apps. Arts en Apps biedt, gecategoriseerd per vakgebied, een uitgebreid overzicht van (medische) apps. De database Arts en Apps is op korte termijn ook op het online podium van de KNMG, Artsennet.nl te raadplegen. Zo blijven alle zorgprofessionals van Nederland direct via hun smartphone en online gemakkelijk op de hoogte van relevante apps op hun vakgebied.

Mobile Doctors
Mobile Doctors zijn zorgprofessionals die geloven in de potentie van mobile health. Deze voorlopers hebben zich op initiatief van VvAA verenigd en zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van VvAA mobiel en Arts en Apps. Zo ontwikkelt VvAA mobiel in samenwerking met hen en met de KNMG een reviewproces en wordt er onderzocht op welke wijze een keurmerk voor medische apps kan worden ontwikkeld. Ook denken zij mee over de wijze waarop gevoelige informatie op de mobiel volgens de bestaande richtlijnen het best kan worden beschermd.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility