ZyXEL introduceert NXC2500 WLAN Controller met unified access points
05-06-2013
Deel dit artikel:

ZyXEL introduceert NXC2500 WLAN Controller met unified access points


ZyXEL Communications, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert de NXC2500 WLAN Controller met unified acess points. ZyXEL speelt hiermee in op de groeiende vraag naar wireless controller technologie die organisaties als ondersteuning nodig hebben voor smartphones en BYOD (Bring Your Own Device). De NXC2500 WLAN Controller biedt ZyXEL resellers een interessante kans om hun business verder te laten groeien, aldus ZyXEL.

Steeds meer zakelijke gebruikers en consumenten nemen smartphones, tablets en notebooks mee naar een openbare ruimte of naar hun werk. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze apparaten is internettoegang via een wifinetwerk noodzakelijk. ZyXEL levert hiervoor de NXC2500 WLAN Controller. Als aanvulling op deze controller introduceert ZyXEL de NWA5120 Series. Deze serie bestaat uit een drietal access points die het draadloos bereik uitbreiden op plekken waar dat van belang is. Organisaties zoals hotels, scholen, ziekenhuizen en retailers kunnen hierdoor hun omgeving eenvoudig draadloos toegankelijk maken voor werknemers en bezoekers.

WLAN Optimizer De ZyXEL NXC2500 WLAN Controller is een ideale draadloze oplossing voor het MKB. De WLAN controller is schaalbaar en ondersteunt tot wel 24 toegangspunten. Resellers kunnen hiermee een veilige WLAN Controller oplossing leveren die eenvoudig te installeren is. ZyXEL zorgt voor een complete end-to-end wireless oplossing die bestaat uit de NXC2500 WLAN Controller en ZyXEL’s WLAN Optimizer PC Application. Resellers kunnen met de WLAN Optimizer een optimaal draadloos netwerk inrichten, met de beste dekkingsgraad, densiteit en hoge performance van Access Points (AP’s). Met managed services kan het draadloze netwerk beheerd en gemonitord worden. De controller en Access Points hebben sensors die data-informatie over de staat en prestaties van het netwerk aan de WLAN Optimizer doorgeven. De reseller kan gelijk ingrijpen en aanpassingen doorvoeren, bijvoorbeeld als er sprake is van ‘Wi-Fi dead spots’.

Tonko de Wit, marketing manager bij ZyXEL Nederland: “Doordat bedrijven vaker voor BYOD kiezen is er behoefte aan een draadloos bedrijfsnetwerk met de hoogste beschikbaarheid. ZyXEL biedt hiervoor een compleet end-to-end netwerkportfolio. Dit ZyXEL portfolio bestaat uit managed, unmaged en smart switches, wlan-controllers, access points en unified threat management (UTM) appliances die zorgen voor een veilig netwerk. Resellers kunnen het ZyXEL netwerkportfolio aan een brede groep van klanten verkopen, zoals de maakindustrie, educatie, de overheid en het mkb. Net als alle draadloze ZyXEL producten worden de NXC2500 en NWA5120 series aangeboden met limited lifetime garantie.”

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility
Mobility