Redactie - 10 juni 2013

SAP en Vuzix introduceren Augmented Reality applicaties voor slimme bril (video)


SAP en Vuzix werken samen aan augmented reality-applicaties die kunnen worden ingezet op slimme brillen. De bril heeft via een smartphone toegang tot data, die wordt geprojecteerd op een virtueel scherm op de bril. De drager van de bril krijgt op het scherm instructies via video, tekst of geluid, zodat hij handsfree kan werken. Hierdoor kunnen medewerkers hun efficiency en veiligheid aanzienlijk verhogen. De augmented reality-oplossing is gericht op medewerkers uit de industrie en logistiek, en op onderhoudsmedewerkers.

M100 van Vuzix
Vuzix ontwikkelde de M100-brillen waarmee gebruikers handsfree toegang hebben tot gegevens van smartphones en het internet. De M100 is een op Android gebaseerd display-systeem. Hoewel de processor van de glazen via een besturingssysteem van Android draait, kunnen gebruikers zowel apps van Android als van iOS aan de bril koppelen. Door SAP oplossingen te integreren in de M100-technologie krijgen medewerkers – op elk moment en op elke plaats – toegang tot gegevens die zij nodig hebben om hun werkzaamheden snel en veilig uit te voeren. Doordat de brillen steeds worden voorzien van real-time data, zijn medewerkers continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Functionaliteiten
De glazen beschikken over een ingebouwde GPS, een head tracker, een 720p HD video-opname systeem, een camera met een micro SD-slot en een microfoon. Het apparaat reageert daarmee op gebaren en spraakopdrachten van de drager. De M100 beschikt bovendien over een monitor die geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. Ook kunnen gebruikers verbinding maken met Bluetooth. De nieuwe augmented reality-oplossing in de M100-bril is ten slotte te gebruiken bij complexe werkzaamheden en voor taken waarbij aan hoge eisen moet worden voldaan.

Praktijkvoorbeeld
Bekijk hier de video voor een demonstratie van de M100-bril met SAP technologie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!