Redactie - 11 juni 2013

Apple brengt evaluatieversie van OS X Mavericks voor ontwikkelaars uit


Apple heeft een evaluatieversie van OS X Mavericks voor ontwikkelaars uitgebracht. Dit is alweer de tiende belangrijke nieuwe versie van het besturingssysteem.

OS X Mavericks, dat meer dan 200 nieuwe functies bevat, stelt Kaarten en iBooks beschikbaar op de Mac en introduceert tags en tabbladen in de Finder, nieuwe coretechnologieën die garant staan voor ongekende prestaties en een uiterst efficiënt stroomgebruik en een splinternieuwe versie van Safari. Verder biedt deze versie ondersteuning voor meerdere beeldschermen, iets wat intensieve gebruikers zeker zullen waarderen. Deze evaluatieversie van OS X Mavericks is per direct beschikbaar voor deelnemers aan het Mac Developer Program. Mac-gebruikers kunnen OS X Mavericks in het najaar downloaden in de Mac App Store.

"De Mac blijft de pc-industrie telkens weer een stap voor en OS X is nog altijd 's wereld meest innovatieve en gebruiksvriendelijkste besturingssysteem", aldus Craig Federighi, vice president Mac Software Engineering van Apple. "Met de nieuwe programma's Kaarten en iBooks, de tags en tabbladen in de Finder, de ondersteuning voor meerdere beeldschermen, de geavanceerde prestaties, het efficiënte stroomgebruik en de splinternieuwe versie van Safari is OS X Mavericks de beste versie ooit."

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!