Redactie - 14 juni 2013

Verizon introduceert 100 GE Cisco en Juniper netwerk voor Private IP-dienst


Verizon zet 100GE (Gigabit Ethernet)-technologie in voor de edge-routers van haar Private IP-netwerk. Deze bestaan uit de Cisco ASR9K en Juniper MX960 routers. Dit geeft klanten de mogelijkheid om in alle delen van de wereld een beroep te doen op de hogere snelheden en grotere bandbreedte die nodig zijn voor de implementatie van nieuwe technologieën die hun wereldwijde bedrijfsinfrastructuren transformeren, aldus Verizon.

Met de uitbreiding van 100GE-technologie beschikken klanten over de bandbreedte en snelheid die nodig zijn om informatie op te vragen die op externe locaties ligt opgeslagen. Verizon komt daarmee tegemoet aan de behoeften van grootzakelijke klanten die steeds vaker applicaties en data in de cloud onderbrengen.

De Private IP-dienst van Verizon levert een basis voor de communicatie en bedrijfsproces automatisering zowel binnen de onderneming als tussen bedrijven, zoals e-commerce, gedeelde intranetten en extranetten en videotoepassingen.

Verizon zal de technologie op dezelfde Amerikaanse en Europese netwerktrajecten implementeren waarvoor 100G lange-afstandsverbindingen worden gebruikt. Daarnaast biedt het bedrijf gebruikers van zijn Private IP-netwerk nu ook gestandaardiseerde 1GE- en 10GE-toegang om te voorzien in hun groeiende bandbreedtebehoefte. Dankzij deze standaardisatie worden deze diensten sneller geleverd en kunnen ze eerder gebruikt worden, aldus Verizon.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!