Aquima en Decision Management Solutions werken samen aan verbeteren regelbeheersing
17-06-2013
Deel dit artikel:

Aquima en Decision Management Solutions werken samen aan verbeteren regelbeheersing


Aquima, aanbieder van de regelgedreven Business Process Management (BPM) oplossing, gaat een samenwerking aan met Decision Management Solutions.

Dankzij de integratie tussen Aquima en DecisionsFirst Modeler, een oplossing van Decision Management Solutions om beslissingen te moduleren, zijn organisaties beter in staat om continu aanpassingen te doen in bedrijfsregels en procesmodellen als veranderingen in wet- en regelgeving of beleid daarom vragen. DecisionsFirst Modeler maakt snel en laagdrempelig beslissingen inzichtelijk, waardoor het gecontroleerd doorvoeren van wijzigingen met factor twee tot drie versnelt zo beweren de twee partners.

In Aquima is traceerbaar hoe wet- en regelgeving is geïnterpreteerd, vertaald naar uitvoeringsregels en implementatie. Hierdoor wordt tevens zichtbaar of regelgeving in de praktijk het beoogde resultaat behaalt. Door de integratie met DecisionsFirst Modeler worden aan Aquima interactieve beslissingsdiagrammen toegevoegd. Hiermee wordt schematisch weergegeven hoe elke beslissing tot stand komt en welk effect het heeft op de organisatie. Hierdoor wordt ook het beslissingsproces gestructureerd waardoor opgedane ervaring op een later moment eenvoudig kan worden hergebruikt. Bovendien voorziet de software in de behoefte om effectief met meerdere deskundigen samen te werken. Verschillende disciplines, zoals domeinexperts, businessanalisten, projectmanagers en architecten worden nu in het besluitvormingsproces betrokken.

  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer