Redactie - 18 juni 2013

D-Link introduceert vier nieuwe Wireless AC-routers


Het nieuwe vlaggenschip van D-link is de Wireless AC1750 Dual-Band Gigabit Cloud Router met AC SmartBeam (DIR-868L). Met AC1750 snelheden op gigabit niveau is de router geschikt voor mensen die altijd online willen zijn.  Voor fanatieke gamers zijn er speciaal vier Gigabit Ethernet-poorten toegevoegd. Ook is voor het streamen van media via een USB-stick en het overzetten van bestanden tussen werk- en thuisnetwerken de router voorzien van een USB-aansluiting.

De Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router met AC SmartBeam (DIR-860L) en de Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router (DIR-850L) hebben beide een AC1200 rating en bieden tot drie maal de snelheid van bestaande draadloze N300-netwerken. Daarnaast zijn ze uitgerust met Gigabit Ethernet, perfect voor het aansluiten van video game consoles of mediaspelers. Bovendien beschikt de DIR-860L over AC SmartBeam-technologie. SmartBeam maakt gebruik van de multi-directionele antennes om individuele apparaten te vinden en te blijven volgen voor een optimale verbinding. Zo beschik je overal over een stabiele verbinding, zelfs op plekken waar de netwerkdekking voorheen slecht of zeer beperkt was.

Tot slot biedt de Wireless AC750 Dual-Band Cloud Router (DIR-810L) snelheden op AC750-niveau tegen een zeer competitieve prijs. Dit is de meest betaalbare optie voor mensen die hun router wilen vervangen of upgraden naar Wireless AC.

De nieuwe draadloze AC-routers hebben een opvallende, gestroomlijnde vormgeving en bieden de exclusieve mydlink Cloud Services, waarmee gebruikers het netwerk vanaf elke pc of mobiele telefoon op afstand kunnen beheren

De vier nieuwe modellen ondersteunen Wireless AC, de draadloze internetverbinding van de toekomst. Oudere draadloze netwerken communiceren over de 2,4 GHz frequentie. Wireless AC functioneert echter op 5 GHz en is tot vier keer sneller. Concreet betekent dit met de nieuwe DIR-868L een verschil van 1000 megabits per seconde vergeleken met een N-router. Ook kan men nu ongestoord meerdere WiFi apparaten tegelijk gebruiken zonder dat de draadloze verbinding hier hinder van ondervindt.

Naast de hoge prestaties op het gebied van Wireless AC kunnen gebruikers van de nieuwe cloud-routers dankzij mydlink Cloud Services het netwerk op afstand openen, beheren en controleren via de gratis mydlink Lite mobiele app. Gebruikers kunnen zo direct zien welke apparaten op het netwerk zijn aangesloten en de browsing-geschiedenis bekijken, ongewenste verbindingen blokkeren en e-mailwaarschuwingen ontvangen. Daarmee blijft het netwerk veilig voor het gezin en is het beschermd tegen ongewenste toegang, aldus D-Link. Bovendien kan de gratis QRS mobiele app voor iPhone, iPad en Android in seconden gebruikt worden. Er is geen computer voor nodig.

In combinatie met de nieuwe D-Link Wireless AC Dual Band USB Adapter (DWA-182) of Wireless AC Dual-Band USB Nano Adapter (DWA-171) kunnen gebruikers hun pc’s en notebooks snel en eenvoudig upgraden en zo optimaal gebruik maken van de grotere snelheden en functionaliteit van Wireless AC. Inmiddels zijn er veel mobiele apparaten die AC ondersteunen, aldus D-Link.
 
Door: Witold Kepinski

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!