RealOpen IT introduceert ID-care plus
26-06-2013

RealOpen IT introduceert ID-care plus


RealOpen IT, IT-dienstverlener op het gebied van Identity & Access Management, introduceert ID-care plus. Deze nieuwe identity managementoplossing helpt organisaties bij het integraal beheren van accounts en de beveiliging van vertrouwelijke gegevens. Met ID-care plus wordt het accountbeheer geautomatiseerd, waardoor de veiligheid van vertrouwelijke gegevens beter kan worden gegarandeerd. Bijkomend voordeel is dat kosten worden bespaard op IT-werkzaamheden en het inzicht in aantallen gebruikers en licenties toeneemt. ID-care plus is speciaal ontwikkeld voor de zorg, en bevat out of the box koppelingen met HR-systemen en andere zorgtoepassingen. Daarnaast zorgt ID-care plus ervoor dat zorginstellingen eenvoudiger kunnen voldoen aan wettelijke richtlijnen en aanbevelingen, zoals bijvoorbeeld NEN 7510.

Om zorginstellingen direct de voordelen van ID-care plus te laten ervaren, heeft RealOpen IT ervoor gekozen de oplossing deels standaard te leveren. De kant-en-klare koppelingen met veelgebruikte HR- en zorgsystemen, maken het mogelijk dat een zorginstelling snel aan de slag kan. Daarnaast versnelt het gebruik van standaardcomponenten de besluitvorming. Bovendien zijn de oplossingen platformonafhankelijk, waardoor deze makkelijk kan worden aangepast in geval van nieuwe keuzes, uitbreidingen of vervangingen. De identity management oplossing geeft tevens een veilige grip op clouddiensten.

ID-care plus is de eerste in een reeks modulaire identity management oplossingen, die allen gebruik maken van een centraal identiteiten register. Deze speciale techniek maakt een modulaire opbouw en het vervangen van systemen mogelijk. Door middel van bouwstenen is het mogelijk gefaseerd een complete oplossing te implementeren. Dit sluit aan op een tijd waarin oplossingen direct resultaat moeten bieden, grote investeringen worden vermeden en nieuwe ontwikkelingen geen vertraging mogen opleveren. Met een modulaire gefaseerde opbouw worden risico's gespreid en zijn de kosten beter beheersbaar.

De modulaire identity management oplossingen komen voort uit de nieuwe visie van RealOpen IT. Deze is gebaseerd op het feit dat complexe maatwerkoplossingen vandaag de dag (te) veel van organisaties vragen op het gebied van investering, besluitvorming en inzicht in toekomstige IT-ontwikkelingen. Organisaties, en zeker ook zorginstellingen, zijn dus meer gebaat bij een goed doordachte standaard die kan worden aangepast en uitgebreid, dan bij een 100% maatwerkoplossing. Als alternatief voor de traditionele keuze, die tussen een maatwerkoplossing of een serie niet volledig op elkaar aansluitende standaard deeloplossingen, biedt RealOpen IT daarom een derde optie die het beste uit deze twee werelden combineert: Standaard + Maatwerk.

Bram Haasnoot, directeur RealOpen IT: “Bij RealOpen IT zijn we ervan overtuigd dat kennis er is om te delen. In plaats van klanten steeds weer 'betaald' het wiel uit te laten vinden, hebben we besloten een serie standaard bouwstenen te ontwikkelen waarmee zij een fundament kunnen leggen voor een maatwerk oplossing. Deze bouwstenen zijn bijzonder omdat ze , stuk voor stuk, deel uitmaken van een complete oplossing, maar ook op zichzelf functioneren. Organisaties kiezen zelf wanneer ze van start gaan, wanneer ze investeren in een volgende stap en welke stap dat is. De vrijheid om zelf te bepalen hoe een implementatie verloopt, is uniek. We zijn er trots op dat we met 'Standaard + Maatwerk' zorginstellingen een oplossingen bieden die helemaal past binnen hun organisatie, betaalbaar is, en bovendien snel resultaat laat zien.”


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security