Dell Software introduceert nieuwe versie Dell KACE K1000 Management Appliance
25-06-2013
Deel dit artikel:

Dell Software introduceert nieuwe versie Dell KACE K1000 Management Appliance


Dell Software introduceert een nieuwe versie van de Dell KACE K1000 Management Appliance. Deze versie biedt geïntegreerde functionaliteit voor software asset management ter verbetering van licentiebeheer en verlaging van IT-kosten.

De nieuwe KACE K1000 brengt automatisch alle binnen een bedrijf gebruikte softwaretoepassingen in kaart en optimaliseert het beheer en gebruik van softwarelicenties. Deze functionaliteit vormt een uitbreiding op de reeds bestaande mogelijkheden voor installatiebeheer, het in kaart brengen van applicatie-gebruik en het uit de roulatie halen of aan andere gebruikers toewijzen van software.

De laatste update van de K1000 vergemakkelijkt de steeds grotere taak om een overzicht te krijgen van alle gebruikte applicaties. Tevens vereenvoudigt het de controle op de aanwezigheid van een licentie voor alle verschillende versies en inconsistent benoemde softwarepakketten en –componenten. Dit brengt ook het softwaregebruik in kaart, wat als gevolg van complexe licentiestructuren steeds vaker een uitdaging vormt. Bedrijven van elke omvang kunnen op deze manier niet of nauwelijks gebruikte software uit de roulatie nemen of aan een andere gebruiker toewijzen.

Door: Witold Kepinski


  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer